Macskám füle atkás de fürdetni nem tudom. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
2009. szept. 4. 10:51
1/8 anonim válasza:
Azt fürdetéssel nem is tudod kiszedni, bele ne nyúlj a fülébe! Állatorvos szépen kiszedi, és nem kérnek érte sok pénzt.
2/8 anonim válasza:
Szia! Fertőtlenítő szerrel, kis vattakorongra csepegetve nyugodtan megtörölgetheted a fülét! Az én dokim Canesten oldatot írt ilyen problémára a macsekomnak, és szépen elmúlt az atka. És így még fürdetni sem kell.
3/8 anonim válasza:
Az Advocate spot-on kiirtja a fülatkát is, két egymás utáni hónapban kell egy-egy adagot a tarkójára cseppenteni. A mi cicusunknak elmúlt tőle.
4/8 anonim válasza:
Az én macskámnak is ilyen volt a füle, de magától elmúlt.
Mért nem tudod fürdetni? Megfogod, beleteszed egy lavor vízbe és kész is.
5/8 anonim válasza:
Nekünk is van/volt kaptunk rá állatorvosnál cseppet és szépen elmúlt.
Előtte próbáltuk vizes fülpálcikával tisztitani de mikor elmúlt már éppen akkor visszajött, ugyhogy az nemjó.
Akkor kapja el amikor másik ilyen macskával találkozik tehát vigyázni kell:))
6/8 anonim válasza:
Az atka csak az arra való, bőrre csepegtethető szerrel lehet kiirtani. Kb. 2000 forint, bármelyik állatorvosnál meg lehet vásárolni, ha egy kezeléstől nem múlik el, akkor egy hónap múlva meg kell ismételni. Közben nem árt a szakszerű fültisztítás.
7/8 anonim válasza:
Szia!Az én cicámnál is volt,fül atka!Elmentünk a dokihoz,aki adott rá fülcseppet,és egy Orbiotic nevű krémet.A fülcseppel kellett átmosni a fülét:csepegtetés,és utána óvatosan,a fülpiszkával kitörölni!Majd az Orbiotic krémből egy borsónyit kellett a fülébe nyomni,és fültőnél óvatosan bemasszírozni!A leírás alapján a krém,gyulladásos,ekcémás megbetegedésre van,és antibakteriális,gombaellenes,gyulladás és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik!1-2hetes kúra volt!De az én cicámnak is,az atkás fülére adta ezt a doki!Otthoni kísérletezéssel ne próbálkozz,elég makacs a fül atka!Inkább vidd dokihoz,aki ad rá,majd valami szert,és azzal szépen 1-2hét alatt rendbe lehet hozni!Nekem az orvos azt mondta,ha ez nincs kikezelve,akkor megsüketülhet a macska!Szerencsére az én cicum meggyógyult.
8/8 anonim válasza:
Fogd meg a farkát, pörgesd meg a fejed fölött! Ki fognak hullani!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!