A szfinx macska jó erősen macskaszőr-allergiás emberek számára?
"A fajta valamennyi egyede nem hipoallergén, és bár rendkívül kevés szőrt hullatnak el, csökkentve ezzel kevésbé érzékeny gazdáik tüneteit, finom szőrzetük az érzékenyebb betegeknél még súlyosabb tüneteket válthat ki, mint normál szőrzettel rendelkező fajtársaiké. Némelyik vérvonal azonban hordozza azt a gént, amelytől hipoallergénné válik."
Egyébként pedig az ember a macska nyálára allergiás, nem a szőrre.
Tévhit. A szfinx macska nem szőrtelen. Ami pedig ennél is fontosabb, a macskák nyálában lévő fehérjére allergiásak a legtöbben akik allergiásak, nem a szőrre magára. Így a cica mosakodás közben felkeni magára a nyálat, és így kerül kapcsolatba az emberrel aki aztán allergiás reakciókat produkál tőle.
Hipoallergén macska nem létezik, és bárki mondja is ezt neked, hazudik. Minden macska nyálában ott van ez a fehérje, csak van amelyiknek nem olyan mennyiségben mint a többi fajtánál.
Második vagyok
Hát, egyszer volt szerencsém ilyen macskát simogatni, de az seggcsupasz volt :)) Mint a kopasz tengerimalac. Még a bajusza helyén is csak egy kis sörte volt.
S melyek azok a fajták? Vagy ez az allergiás egyéntől is függ?
Köszönöm az eddigi válaszokat. :)
Kedves második; szőrtelennek néz ki :) Ettől még baromi finom aprócska kis selyemszőrszálai vannak, amik nem láthatóak illetve érezhetőek amikor simogatod.
Én is simiztem már kopasz cicust, és olyan mint egy melegvizes palack :). Viszont technikailag nem létezik szőrtelen cica.
Érdekes pl. hogy nagyon gyakran kell őket füröszteni szőrös társaikkal ellentétben, a bőrük olajos / zsíros volta miatt, odáig fajulhat hogy ragacsosak is lehetnek tőle, illetve sokkal hajlamosabbak a pattanásosságra is :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!