Milyenek a macskád mindennapjai? A napi "rutinja" Veled?
Nálunk így megy:
Velem alszik, a hasamnál. Együtt szoktunk felkelni, ilyenkor előszöris egy kis gyúrás és doromb következik, majd pedig leugrik és tesz egy rövid sétát a házban.
5-10 perc múlva visszatér, és ha még ágyban vagyok szinte fel van háborodva. xD És folyamatosan nyávog, hogy keljek fel.
Felkelek, oké, megnyugszik, mosakszik, kiül az ablakba és nézi a tájat.
Elmegyek otthonról. Egész nap alszik.
Hazajöttem. Illetlen dög, nincsen tipikus dörgölőzős üdvözlése. Inkább amikor meglát felrohan a lépcsőn egyből. Mondom, "várjál", mert még a csizmám se vettem le... Lépcső közepén megáll és kérdőn néz, hogy mivan már. Cipő kabát le, elindulok a lépcsőn fölfelé, az elkezd rohanni a szobámig, a szobám ajtaja előtt megáll, hogy megvárjon. Együtt besétálunk, kap egy kis simit és valahol elhelyezkedik.
A nap további részében nappaliban szundikál 2 óránként megszakítja azzal, hogy rám néz megvagyok e.
Kijárós macska, ha ki van engedve kóborol, vadászik, de most télen esze ágába sincs huzamosabb időt kinn lenni.
Délután öt körül játékos kedvébe lesz, olyankor megfuttatom, hogy még sokáig egézséges maradjon.
Késő este mellém telepszik és a kezemnél alszik, én meg maszírozom (néha).
Adok neki kaját is a kajámból, ha épp olyan van, de a macskaeledeles nem én vagyok.
Este 11 után nekiáll nyávogni, hogy feküdjünk le aludni és hív.
Bebújok az ágyba, leoltom a villanyt, mellém telepszik a hasamhoz, gyúrni és dorombolni kezd és elalszik (elalszunk).
Velem alszik az ágyban, a fejem mellett. Reggel felkel, bejön velem a fürdőszobába, a mosógépen alszik amíg fürdök. Ezután kap reggelit, jól lakik. Még egy darabig nézegeti ahogy készülődöm. Csak ül mellettem és néz. Nagyon aranyos. :) Aztán nem sokkal azelőtt hogy elindulok, bevonul az ágyneműtartóba aludni. Amikor hazaérek előjön, köszönt, aztán még visszamegy egy kicsit az ágyneműtartóba. Olyan 18:30 felé előjön. Enni kér, simogattatja magát, dorombol, enni kér, simogattatja magát, dorombol, enni kér, játszik, enni kér, pihen az ágyon, dorombol, enni kér, enni kér, enni kér, odabújik hozzám, alszik, enni kér, enni kap. :) kaja után még játszik kicsit, aztán pihen. Amikor lefekszem behuppan mellém az ágyba és alszunk reggelig. :)
Amikor nem dolgozom, csak annyi a különbség, hogy én is ott tartózkodom, míg az ágynemű tartóban alszik, és nem jön elő köszönteni amikor hazaérek. :)
Félperzsa kandúrkám napja: Mellettem alszik, csak és kizárólag a bal oldalamon. Felkelek, nagyon megörül, már beszélget is, hogy azonnal adjak neki enni. Megkapja a reggelit (és a gyógyszerét mert beteg) és kimegy az udvarra levegőzni. Ez úgy néz ki, hogy leül az ajtó elé nyávogni és ha kinyitom, nekiáll még mosakodni és percekig arra várok, hogy eldöntse, hogy kimegy-e vagy nem? Az udvaron ücsörög, heverészik, sosem vadászik. Délután bejön, eszik egy jót, folytatja az alvást. Estefelé játszik egy kicsit, sokszor fésülgetem, szeretgetem, "beszélgetünk". Vacsora után még egyszer gyógyszert kap, ilyenkor utál nagyon, aztán mikor én is lefekeszem máris ott van mellettem.
Sziámi nőtény napja: Nem alszik velem mert éjjel (is) nagyon rossz, így ő ki van csukva a hálóból. Reggel szintén megörül ha felkelünk, de ő reggeli helyett lefutja a lakásban a szokásos kilométereit. Délelőtt nagyon aktív, majd 11-12 felé eszik. Utána bealszik egy pár órára és miután felkel újra elszabadul a pokol. Ilyenkor lekötöm játékokkal (főleg estefelé), hogy kifáradjon egy. Ő még csak pár hónapos, benti macska, így napközben sokszor eszik keveset. Este ugye teljesen megőrül, miután már mindenki idegeire ment, megy kifelé a hálóból és másnap kezdődik minden elölről.
Imádom mindkettőt, két külön világ.
Az én cicám szobacica. Reggel 3/4 hatkor kelek, ahogy meghallja az ébresztőt rámugrik és nyafog, hogy már kishíján éhen halt. Az az első, hogy megetetem, különben hatszor hasraesek benne, amíg eljutok a wc-ig :D Kaja után jön utánam, nézelődik, beleenne az én reggelimbe is, de nem kap. A sminkelés valamiért nagyon izgalmas dolog, azt mindig végig kell nézni. Amikor a cipőmet veszem, még hozzámdörgőlözik, majd felugrik az ágyra és alszik tovább.
Este, amikor hazaérek, kijön elém az ajtóba, dorombol és dörgölőzik, majd alig várja, hogy leüljek valahova és az ölembe mászhasson. 10-15 percig fekszik az ölemben és dorombol, én meg simizem, utána megy, és intézi azt a sok fontos dolgot, amivel egy macskának foglalkoznia kell :P Hat körül vacsi, utána mosdás, majd egy kis játék (szőnyegszéttúrás nagyon fontos, egyik este sem maradhat el). Utána már csak fetreng a fotelban, egészen addig, amíg be nem mászok az ágyba, akkor a lábamhoz fekszik és alszik reggelig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!