Mi van ha patkánymérget eszik?
Magátol megeszi vagy csak akkor ha eledelbe van keverve?nem.akarom hogy megmurdeljen Cicó!
Ha vêletlenul eszik belole feldobja egybol a bakancsot vagy van ido orvoshoz vinnem? Mekkora dozis halalos?
Ne használj mérget, mert a macska megeszi a mérgezett egeret, patkányt. Használj egérriasztót.
Ha mégis mérgezett egeret enne, mert más mérget tesz ki, azonnal orvos, akkor talán meg tudják menteni a macskát.
Nem igaz,hogy keserű- a mi kutyánk is jóízűen befalatozta a szomszéd garázsában.. Az volt a szerencsénk, hogy láttam éppen, ahogy vmi piros eltűnt a szájában. Hiába vetődtem, csak a végét tudtam kihúzni belőle-így derült ki, mi az.Beöntést kapott fartól,hogy kiadjon mindent, -kb 3 óra múlva találtunk orvost- és rögtön nagy adag káliumot, hogy megakadályozza a felszívódást.Egy hétig kálium ampullákat kellett innia. Amúgy ez az egyetlen hatásos ellenszere, ha időben észre veszed.
Ahogy már válaszolták: késleltetett hatása van: 4nap-egy hét múlva hat, ha már felszívódott, így a tünetek jelentkezésével már sokszor túl késő.
Macskákra is halálos természetesen,de megfelelő jelölés nélkül ki sem helyezhető,mivel gyerek,háziállat (tehén, ló,disznó)is megeheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!