Ivartalanítás után mennyire változik?
Figyelt kérdés
2 cicám van egy lány,és egy fiú aki nem rég lett a család tagja.A lány cicát már ivartalanítottuk,és a reményem,hogy kedvesebb macsek lesz belőle sajnos nem jött be.Nem jön,nem bújik,nem dorombol,csak nagy ritkán,ha kedve van 5 percet.Az új kis fiú viszont a teljes ellentéte.Ő egy igazi kis nyali gép,és ha hozzá ér az ember már dorcizik.Mindig ölben van,vagy bújik.Félek,hogy ivartalanítás után ez a kedves tulajdonsága elmúik.Lehetséges ez??Mert nem szeretném,hogy megutáljon,vagy megváltozzon.2013. jan. 15. 15:51
11/14 anonim válasza:
A macskákat két dolog miatt KELL ivartalanítani:
1. Nem mászkálnak annyira el, ezért balesetek kevésbé történnek velük,nem bunyóznak, kevesebb betegséget szereznek be.
2. hatalmas probléma a kóbormacskák helyzete. Iszonyat mennyiségű kis jószág hal éhen,pusztul el. Értelem szerűen ivartalanított állatnak nem lehet kölyke sem, így a "macskatúlnépesedés" gyengül.
12/14 anonim válasza:
3 macskám van ivartalanítva. 2 nőstény, egy kandúr. Kinti-bentiek, a kandúrt én is azért ivartalaníttattam, hogy nem bántsa a többi, mert volt olyan, hogy nem volt a fülén szőr. A nőstényeket egyértelmű, hogy miért. Háát, mióta ivartalanítva van jobban bántják az idegen macskák, sőt még a nőstényeket is zavargatják, megverik. Kérdeztem erről az állatorvost, és azért van, mert nincs az a tipikus illatuk ami ivaros korukban.
13/14 anonim válasza:
Megtörtént az ivartalanítás,már aznap bújt,és dorombolt,mintha semmi nem történt volna.:)
14/14 anonim válasza:
A két kandúr cicám is ivartalanítva lett (sok macskám pusztult el a csavargás, verekedés miatt, szerettem volna ezt megelőzni) és érdekes módon azóta még nem hallottam őket dorombolni. Pedig elevenek, játszanak, hízelegnek, az egyik szokott az ölembe is ugrani, hogy dajkáljam meg, de dorombolni egyik sem. Remélem azért ez változni fog :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!