Segít-e ebben a helyzetben az ivartalanítás?
Figyelt kérdés
Van egy kandúr macskám.elég sovány pedig rendesen kap enni és nagyon gyakran nem kis sérülésekkel jár haza.nem bent tartom,és amikor a nőstények tüzelnek eljár ,,kandúrozni,,.mivel gyengébb a többi kandúrtól általában vesztesként kerül haza.és jó lenne ha nem kellene mindig gyógyítgatni szegényt.arra gondoltam az ivartalanítás segítene-e.2009. aug. 28. 19:13
2/8 A kérdező kommentje:
hallottam olyat is hogy ivartalanítás után meghíznak (néha túlságosan is)láttam is rá példát.mitől függ mennyit híznak?vagy igaz egyáltalán?:S
2009. aug. 28. 19:19
3/8 anonim válasza:
Igen, mindenféleképpen segítene. Nagyszüleimnek van egy kandúr macskájuk, ő rendszeresen elkóborolt hetekre, sérülésekkel jött haza. Ivartalanították, azóta csak az udvarukban járkál, és este mindig bekéretszkedik.
4/8 anonim válasza:
Azért híznak el, mert annyi kaját kapnak általában, mint régen, de sokkal kevesebbet mozognak (már amelyik elhízik, nem minden macskával van így)
És lehet kapni kifejezetten ivartalanított cicáknak való tápot is, attól valszeg nem hízik el.
5/8 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek:)
2009. aug. 28. 19:32
6/8 anonim válasza:
Több szempontból is segít. Egyrészt nem lesz olyan vézna, másrészt nem fog verekedni. :)
7/8 anonim válasza:
Ez nem is kérdés, persze, hogy segít! Ugyanannyi kajától nem hízik el, hisz mozogni sem mozognak kevesebbet az enyéim. A probléma amiatt van, hogy amíg le nem áll a hormontermelése, addig több kaját igényelne, amit nem szabad adni. Ez 1-2 hónap. Ha ilyenkor megszokja a több kaját, általában arról nem lehet leszoktatni. Úgyhogy csak rajtad múlik!
8/8 anonim válasza:
Az enyém is ki lett ivartalanítva,(szegénykémnek az egyik szemén hályog is van, tehát ha arra kerül sor nem tudja magát megvédeni)Semmit nem hízott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!