Mit csináljak a cicámmal, folyton nyalakszik?
5 hónapos a cicám és mióta ivartalanitottuk 3 hete, azóta mindig a kezemet akarja nyalni. Ha elhúzom erőszakosan utána megy, vagy az arcomat próbálja nyalni.
Sokszor perceken keresztül nyalja a kezem ha hagyom. Ja és ilyenkor nyávog is. De nem tudok rájönni, hogy mit akar. Ez normális dolog? Valahol azt olvastam ne hagyjuk, hogy a cica nyalakodjon.
Hat elviekben se helyes sem nem, inkabb kenyelmetlen hogy folyton nyalogat. A mi cicank meg kolyok de az elmult hetekben o is rakopott a potya nyalogatasokra. Probald meg lesozktatni errol mert meg nagy cica koraban is '"anyahianya" lessz s akkor mar nagyon kellemetlen lessz ha folyamatosan zaklat.
Amugy ti hogyan ivartalanitottatok ha meg csak ot honapos?azt nem egy eves kor utan kell?
Köszi a válaszokat, ez a kéz bekenés jó ötlet. Úgy tudom a citromot a cicák nem szeretik. Ezzel próbálom meg majd bekenni a kezem.
A mancsok.hu oldalon olvashattok a korai ivartalanitásról. Ez a doki Amerikában praktizált és ott már 12 hetes korban elvégzik a műtétet. Állítólag már orvosilag bebizonyitották, hogy jobb a cicának, ha ilyen fiatalon műtik. Nehezen találtam rá erre a dokira, de ezentúl csak hozzá viszem a cicát.
Ja és aránylag olcsó is, mert az ivartalanitás 5.500,-Ft volt és ingyen vágták le a karmait, szépen lereszelték és kitisztitották a füleit is. Máshol meg 9-10eFt az ivartalanítás.
Lánycica gondolom, hogyha ilyen jó áron elvégezték. A kanoknak nálunk ennyi.
Az 5 hónapos nincs korán. Fél évesen már az én cicám is meglepett a kuporodással, szóval célba vettük mi is a rendelőt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!