Mitől váladékos a kiscica szeme?
Ez a csípásodás macskanátha tünete is lehet, jó ha vigyázol vele! Sújos szövődményei lehetnek!!
Kiscicám egyik szeme jobban begyulladt, megnagyobbodott, az orvos írt fel új szert, de cica másnapra úgy megkaparta a szemét, hogy műteni kell, kiveszik a beteg szemet....
A kamillatea az jó, nekem állatorvos is mondta!
Van "kakasospor" nevű készítmény patikában, ilyen hurutos megbetegedésekre,hasmenésre az elég hatékony!
Előző vagyok!
Igen, az én cicáimnál is ilyen csípásodás volt jelen, vigyázva kell eltávolítani a szemről a csípát, ne maradjanak rászáradt darabok, mert az irritál és visszafertőz!
Ha pár nap múlva nem múlik a csípásodás, vidd el dokihoz őket!
Nem tudom, mennyire igaz, de egy sok éves macskatartó mondta nekem, hogy a csipásodás nagyobbrészt a bolháktól van. A kiscica az anyjától kapja el az élősködőket, azok meg rájárnak a szemére, és állítólag az tud feltűnően ronda csipát produkálni.
Nekem 4,5 hónapos, szép, fiatal kandúrkám van. Tudom, nem valami jó neki (tiltakozik is rendesen), de hetente mosva van bolhaírtós samponnal, vagy ha kell, sűrűbben is. Azóta nincs neki fekete csipája, de a sampontól meg fehér (áttetsző) váladék jön a csipa helyére a mosdatás után. De az elmúlik, mire megszárad a cica.
Szóval, lehet valami a bolha-elméletben, de egyébként nekem is javasolták, hogy JÓT TESZ a kiscicának a kamillás letörlés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!