Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek? Kezdem utálni a...

Mit tegyek? Kezdem utálni a macskámat!

Figyelt kérdés

Mielőtt elítélnétek leírom, hogy én imádom az állatokat és nehezen tudok rájuk haragudni, az is pár percig tart. Úgyhogy megkérnélek titeket, hogy a bunkó és egyéb rossz szándékú választ hanyagoljátok!

És tudom, hogy hogyan kell állatot tartani, volt már egy pár.

1 hete befogadtunk egy kiscicát, kis csúnya volt de bújt, dorombolt és törődésre volt szüksége. Elkezdett karmolászni, nyávogni meg ilyenek, úgy voltam/voltunk vele, hogy biztos csak játszik meg, hogy még kicsi stb. Elvittük az orvoshoz mert betegen kaptuk meg, szegény nagyon szarul nézett ki. Már jobban van, gyógyulgat de nagyon idegesít, hogy nem lehet hozzányúlni mert harap, karmol, nyávog meg állandóan idegeskedik és ááá... ilyen macskám még nem volt. Szerettem volna bentre egy állatot de anyám csak macskát engedett, pedig eredetileg kutyát akartam mert sokkal jobb mint a macska. Egyébként ezért nem szeretem a macskákat mert csak addig kedvesek ameddig szükségük van rád, legalábbis ezeknél a falusi keverék macskáknál általában így van. Én már úgy vagyok vele, hogy ha sokáig fogja ezt csinálni egyszer betelik a pohár és nem lesz bentimacska mert kirakom. Adok neki enni, simogatom, szeretgetem, melegbe van, azt csinál amit akar, tiszta és mégis agresszíven viselkedik. Beszarok rajta komolyan mondom. Pedig először olyan kis aranyos, szeretnivaló macskának tűnt. Kezdem azt érezni, hogy ez a szeretet kezd átmenni utálatba. Pedig én aztán utálom az olyanokat akik utálják az állatokat. Mit tegyek? Egyáltalán miért ilyen? Nincs piszkálva egész nap de néha jólesne megsimogatni őt.

2012. dec. 25. 21:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Amikor megkaptam a cicám (szintén házicica) én nagyon csalódott voltam, egy önfejű, egyáltalán nem bújós cicáról van szó, én meg arra számítottam, hogy majd mindig az ölemben fog ülni, meg velem aludni stb. Hát másfél év alatt egyszer aludt velem.

De időközben megszoktam, már nem zavart, hogy nem hagy aludni, mert éjszaka játszik, hogy hónapokig a szőnyeget "tisztelte meg" az alom helyett... Most már le nem cserélném senkiért.

Nehezen szoktunk össze, de mostanra imádják egymást, a legjobb mikor hajnali 5kor a dorombolásra kelek hétvégén:)))

Kitartás! Állj egy picit pozitívabban hozzá, mert az írásodból is nagyon érződik, hogy csalódott vagy, amiért kutya helyett cica lett, de "legalább van valami" alapon befogadtad a cicát.

Sok örömet fog okozni, csak ezt a pár hetet ki kell bírni, amíg meg van őrülve.

2012. dec. 26. 12:08
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért ilyen, mert gyenge. Ne add fel! Egyébként a macskák NEM CSAK ADDIG KEDVESEK, AMÍG SZÜKSÉGÜK VAN RÁD! Legalábbis az enyém nem. Én gondozom őt, ő segít nekem nehéz helyzetekben. Például, ha beteg vagyok, bújik, dorombol "puszilgat" a kis orrával, ilyenek :)
2012. dec. 27. 18:55
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly fogadtam be egy 7 hónapos cicát. Szeretgettem, simogattam és egyik pillanatról a másikra, minden előjel nélkül megmart. Tele voltam karmolásnyomokkal, minden napra jutott egy- két karmolás. Ivartalanítottuk, és ahogy nőtt, a karmolások megszűntek. Most már mellettem alszik, jön utánam, mint egy kutya és nagyon imádom. Légy türelmes, ha meggyógyul és nagyobb lesz, abba fogja hagyni, és nagyon hálás lesz, hogy befogadtad.
2012. dec. 28. 10:09
 14/15 anonim válasza:
Mi is fogadtunk be egy cicát.Nagyon büszke kis jószág volt az elején,nem igazán tűrte sokáig a simogatást. Viszont történt egy baleset,ami mindent megváltoztatott. Viszont én nem csak ennek tudom be a változást,mert már 1 éve velünk él.A te cicád azért karmol mert valamiért nem érzi magát biztonságban(lehet az is hogy kicsit tart tőletek). Várdd meg míg ő közeledik :)
2013. jan. 2. 23:15
 15/15 anonim ***** válasza:
igen, igaza van a többieknek. beteg is, meg ki tudja, mi történt vele ez előtt, míg nem volt gazdája, lehet, hogy bántották, és az is, hogy ugyanígy kedveskedve fordultak felé, aztán mégis bántották. még nem bízik benned, egy hét nagyon kevés. simán lehet, hogy valami trauma érte.
2013. jan. 5. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!