Mit tehetek, ha lázas a cica?
Mennyi a láza?
"
LÁZCSILLAPÍTÁS HÁZILAG:Tudni kell, hogy a macskák számára az emberi lázcsillapítók legtöbbje mérgező. Jobb, ha nem adunk saját elhatározásunkból semmit. Lehet adni pl. ketoprofen alapú 5 mg-os tablettát (KETOFEN) kutyáknál is használható, csak nagyobb dózisú. A lázcsillapító beadása után 30-40 perccel legtöbb esteben feltűnően javul az állapota, félénkül, esetleg hajlandó enni, inni, néha még játszani is. A javulás mindaddig átmenetinek kell tekinteni, amíg ki nem derül annak val"
Nem mértem neki, csak forró, száraz az orra és csak fekszik.
Ketofenünk nincs, akkor nem adok neki lázcsillapítót, nehogy ártsak még vele...
A láz mennyire ártalmas a cicáknak? Bele halhat?
A láz egy tünet, bár nem vagyok orvos, de szerintem nem abba halnak bele, hanem magába a kiváltó okba,
Emberi gyógyszer kb 50kg-os embernek van, átlag macska 4kg, úgyhogy ne adj neki.
Ha annyira rosszul néz ki, híjatok ki valakit ügyeletben, nem olcsó, de ha ezen múlik a macska élete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!