Csoki mániás cica? (többi lent)
Teobromin az az anyag amire az első válaszoló utalt, és igen, nagyobb mennyiségben illetve folyamatosan adagolva árt a macskának. Szívritmusa megbolondulhat tőle illetve tremort, görcsöket okozhat a csoki cicáknál.
Ha néha egy falást megeszik attól nem lesz baja, de ha ennyire erőszakos akkor edd másik helyiségben a csokit vagy neveld rá mondjuk vízipisztollyal hogy ez nem kívánt viselkedésforma. Ez időigényes, de megéri, szerintem neked is jó lenne nyugodtan étkezni a saját otthonodban.
Tuti lesz mondjuk olyan válaszoló aki ide fogja írni hogy az ő macskája egész életében zabálta a csokit és semmi baja nem lett (ez standard dolog az ilyen kérdéseknél).
Általánosságban azonban ártalmas.
Nem jó neki a csoki, és nem is érzik az édes ízt.
Off:
Mecse, kiegészíteném az észrevételed, és én is "nagyon várom" a hasonló hozzászólásokat ;)
az ő macskája egész életében zabálta a csokit és semmi baja nem lett.....
így is sokáig élt, öreg volt 6 éves, és amúgy is autó ütötte el
nálunk ünnepekkor szoktak kapni sütit. persze nem sokat, csak 1-2 falásnyit cicaméretekkel nézve :) eddig bajuk nem lett, hiszen nem minden nap kapnak (hanem csak évi 3-4szer) és akkor sem sokat.
a legöregebb cicánk 15 lesz tavasszal, a legfiatalabb nyáron született. a többiek olyan 4-10 év között vannak.
viszont tényleg nem egészséges ha sokat vagy gyakran kapnak ilyesmit. szóval óvatosan ezzel a csokilopással, mi pl úgy oldjuk meg, hogy kizárjuk a szobából addig őket, amíg megesszük a sütit/csokit. jó persze apum néha ad nekik...aminek nem örülünk anyuval, de ez se túl gyakori szerencsére.
szerintem is a vízipisztoly lesz a legjobb megoldás. nálunk bevált az asztalon járkálás problémájának megoldásában :)
néha ehet 1-2 falat nasit (cicaméretekkel nézve 1-2 falatot. tehát pl azért nem több kocka csokit...) de ne vidd túlzásba.
Nem semmi! :) Titokban kell enned a csokidat. :)
Három cicám van, még nem is kóstolták meg a csokit. Azért jó, hogy ezt olvastam, a szaloncukros papírral nagyon jól tudnak játszani. Résen leszek, figyelem őket, nehogy rákapjanak..
Ne is mondd.. Most volt Mikulás, kaptunk a húgommal egy rakat csokit, és el kellett dugnom a macskáim elől a fiókba, mert kibontották a húgom csokimikulását! :DD
Amúgy én nagyon ritkán adok nekik egy kockát, de többet semmiképpen sem, tudom, hogy nagyon ártalmas nekik hosszútávon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!