Hogyan vegyem rá, hogy a kuckójában aludjon?
Üdv!
Eddig egy egyszerű, talpas kaparófám volt itthon, viszont miután azt szétszedték, beruháztam egy újra. Most van egy alul kuckós, felül kaparófás megoldású macskabútorom ( [link] ). Egyetemre járok, ahova rendszeresen hozom magammal a cicát, néha kettőt, néha csak az egyiket (őt mindig). Mind a ketten ivartalanítottak, az egyikük hím, a másik nőstény (őt hozom mindig). A lány nagyon szívesen használta a cicaágyat, de mióta a "kandúr" befoglalta, ő azóta nem használja. Félek, hogy ez lesz a helyzet a kaparófával is - kaparni nagyon szívesen kaparja, sőt, de a kuckóba/házba nem megy bele, miután a hím nagyjából kétszer volt bent még két hete (azóta őt nem hoztam). Próbáltam jutalomfalattal rávenni, de azért csak a fejét dugja be, ha muszáj, a két mellső mancsát, és kiszedi, kint eszi meg. A kérdés az, hogyan tudnám őt rávenni, hogy használja? Macskamentám épp nincs itthon. Előre is köszönöm a tippeket! :)
Sehogysem!
A macska öntörvényű állat, ott alszik, ahol akar!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!