Adhatok a macskámnak kutyakaját? Lesz tőle valami baja vagy ugyan az?
Azért akarok kutyakaját adni nekik mert az olcsóbb és sokkal nagyobb kiszerelésben kapható de valahol olvastam hogy a kutyakajában a macskák számára nincs elég tápanyag.
Mit javasoltok?
A kutyakajában van sertéshús, ami a macskáknak halálos betegséget okozhat. (Azt hiszem, Aujeszky- féle betegségnek hívják) Ha megnézed, mindenféle húsból van cicatáp, csak disznóból nincs, és aki igazán szereti a macskáját, az nem is ad neki sertéshúst, főleg nem nyersen. Továbbá a kutyatáp nagyobb falatokból áll, és főként a száraztápot a macska nehezen tudná megenni.
Különben is a kutyatáp sokkal büdösebb :)
Szerintem pedig nyugodtan adj neki kutyakaját is, de azért kínáld meg néha macskakajával is. Esetleg még azt is előnyösnek tartom, amit valaki írt előttem, hogy száraz tápból cicakaja, konzervesből pedig kutyus. Táplálék kiegészítőnek szerintem nyugodtan adhatsz neki maradékokat, mikor mi van otthon...
De ha már itt tartunk, akkor nézzük már meg azokat a macskákat akik az utcán élnek, szerintetek azokkal törődik bárki is, hogy az most kutya vagy éppen macskakaját eszik?! Szerencsétlenek azt esznek amit találnak (ami nagyon szomorú) vagy amit valaki odadob nekik, és mégis élnek...
Nekem is van a szomszédomban vagy 8 macska (nekem nincs cicám, helyette van 2 kutyám) és megszoktam kínálni őket kutyakajával, nem nagyon hiszem, hogy bármi kárt tennék bennük!
3 éves a macskám, szegénykém általában kutyakaját eszik, ebből is a kisebb szeműt. Semmi baja nincs tőle, makk egészséges!!
Szerintem csak üzletifogás az egész! Ha már van kutyád is, meg macskád is, akkor már nehogy jól járjál azzal, ha egy fajta ételt veszel neki. Nem! Vegyél 2 fajtát és akkor ők jól járnak, többet profitálnak.
az én cicám egyiketse szereti annyira :P
ő inkább kigyó uborkát meg sárgadinnyát eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!