Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért csinálja ezt a macskám?

Miért csinálja ezt a macskám?

Figyelt kérdés
Van egy kb 6-7 hónapos macskám.Amikor hozzánk került 3 hónapja,egyből rá tudtuk szoktatni az alomra.Olyan 2 hete viszont nem megy az alomba,hanem a szobában intézi el a dolgát,vagy olyat is csinált már,hogy elment az alomig,de csak mellette ürített.Kitisztítottam az almot már teljesen lecseréltem,mást már nem tudok kitalálni.Ötletek?

2012. nov. 28. 15:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Kandúr macska?

Ha igen, akkor ez lehet a probléma. Ivartalaníttatni kell, és akkor remélhetőleg nem fogja jelölgetni a lakást.

2012. nov. 28. 15:29
 2/12 Vicuska87 ***** válasza:
38%
Vagy nem tetszik neki az alom fajtája, vagy pedig jelöl!
2012. nov. 28. 15:35
 3/12 A kérdező kommentje:
Nőstény és két hónapig semmi baja nem volt az alommal.
2012. nov. 28. 15:36
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én macskám ezt akkor csinálta amikor összeevett valamit az udvaron és iszonyatos hasmenése lett.

Hiába ment volna ki vagy az alomra, egyszerűen már nem ért oda.

Hát gusztusos volt takarítani utána :)

Nem lehet hogy valami baj van a cicával? Esetleg beteg?

Tényleg lehet hogy jelölget, de azért más baj is állhat a háttérben, nem kell hogy hasmenése legyen ahhoz hogy beteg legyen :/

2012. nov. 28. 15:37
 5/12 A kérdező kommentje:
Ja és még annyi,hogy a szobában is egy helyre csinálja.Odatettem az almot,de akkor meg kiment.
2012. nov. 28. 15:37
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ivarzik. Ilyenkor meghülyülnek kicsit. Ivartalanítani kell mielőbb.
2012. nov. 28. 15:38
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én most ezt a tüzelésre fognám, pont abban a kprban van, szerintem első körben próbáljátok meg az ivartalanítást.

Egyébként nem történt mostanában valami nagyobb változás nálatok? Új állat, látogatók, stressz, problémák?

2012. nov. 28. 15:51
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem,semmi ilyen jellegű változás nem volt.Egyre gyanúsabb nekem a tüzelés,ahogy mondjátok,mert elég furán is viselkedik.Itt nyávog össze-vissza,pedig meg van a kajája,piája,sokat van vele foglalkozva,szeretgetve van folyamatosan,mégis olyan,mintha szeretne valamit mondani,ami nem tetszik neki.Akkor valószínű,hogy csak pasi hiánya van.Egy ivartalanítás mennyibe kerül és mennyiben változtatja ez meg a cicát?
2012. nov. 28. 19:16
 9/12 anonim ***** válasza:

A nyervogás már biztosan a tüzelés jele. Nem fog a viselkedése megváltozni, ugyanolyan lesz, mint azelőtt. Viszont sok betegséget meg lehet előzni, csak előnyei vannak.

Az ára kb 8-12ezer Ft, érdemes megkérdezni pár állatorvost, van aki olcsóbban, van aki drágábban csinálja, akár 20ezerért.

2012. nov. 28. 20:25
 10/12 anonim válasza:

Kerreg :) (mondhatjuk menstrualasnak is) most valik ivarerette :)

Segget biztosan az egnek mereszti, nyujtogatja a nyakat es nyavog ossze-vissza ... ha ilyenkor hozzanyulsz, meg jobban rakezdi ... es igen, ide-oda pissentget.

Ha szerencsed van, par nap alatt elmulik es utana erdemes elgondolkodni az ivartalanitason. Addig ezt sajnos el kell viselni, nem kell nagyon foglalkozni vele, mert csak jobban rakezd. Mindegyik ilyen :)

Masik lehetoseg, hogy valami nem tetszik neki, megharagudott valamiert avagy valakire. Ilyenkor is szoktak ide-oda piszkitani, de ilyenkor nincs nyarvogas, egyszeru bosszu.

Harmadik lehetoseg ha esetleg valami egeszsegugyi problema lenne, de akkor szerintem levert lenne, nem is enne. (tudod: ha nedves a nozi, nincs gond)

Mindent egybevetve, kerreges lesz :) Kibirjatok :)

2012. nov. 28. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!