Mi baja lehet a 4 hónapos kiscicánknak?
Valószínűleg tályog.
Kend be naponta betadinnal a kifakadtat is, meg a másikat is.
Köszi. Azt fogom tenni.
És ez mitől alakul ki? El fog múlni, vagy újabbak jelennek meg rajta? Az állatorvos meg tudja ezt fékezni, vagy ő is csak felír valamit, amivel kezelhetem a már kialakultakat?
A tegnapi 21.47-es vagyok.
Nem lehetek benne biztos, hogy tényleg tályog-e, mert nem vagyok szakember, és a macskát sem láttam :)
Úgyhogy, ha teheted, mutasd meg orvosnak a biztonság kedvéért.
Az én egyik macskámon is lett 2 kicsi dudor, de nem fakadtak ki. Az orvos megnézte, és azt mondta, nem lesz baj. Utána a másik macskámat elvittem szakrendelésre másfajta probléma miatt, és ott megkérdeztem, mi legyen az előbbi macskával, bevigyem-e megnézetni. Nekem ott mondták a betadint. Kb. egy hete kenem vele a dudorokat, és már jóval kisebbek.
A tályog úgy alakul ki, hogy a macska megsebesül, pl. egy másik macska megkarmolja vagy megharapja. Ha a seb elfertőződik, de beheged fölötte a bőr, akkor gennyes lesz alatta, de a genny nem tud kijönni. Vagy kifakad, vagy magától visszahúzódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!