Mit akar "mondani" a macskám a pirregéssel? A tietek is szokott ilyen hangokat adni?
Változó, mikor szokott. Van, amikor a játék egere a szájában van: nos olyankor végigszalad a lakáson, és prrr - ilyen jó hosszan. Máskor viszont röviden, ha vki pl rossz helyen simogatja. Üdvözölni is így üdvözöl minket + egy miaut hozzátesz néha.
"Igazából" nyávogni csak akkor szokott, ha éhes...
Egy cuclin felnevelt cicáról van szó, aki lehet nem is tudja, hogy ő egy macska..
Több cicánk van, de csak 2 beszélget.
A nagyobbik Kandúr, a Károly, másfél éves, ő olyasmit szokott hallatni, hogy nyekk nyikk nyikk nyekk nyikk nyikknyekk ... :))
Ha meg rosszul fogom meg, akor nyááááááááááááá...
A kicsi kandúr meg: prrrrrrrr-prrrrrrr..
Ja és kakilás után miau :)
Az enyém mindig örömködés közben csinálta. Találkozás öröme, odadomborítja a hátát simogatásra vagy dörgölőzik valamihez és mirreg. Viszont ez az éjjeli, sötét lakásban való száguldozás és pirr-mirr ez eléggé szoftverhibának tűnik nekem.:D Igazából a gyerekkorát kéne ismerni, hogy válaszolni lehessen erre. Melyiknél milyen élménnyel kapcsolódott össze ugye.
Ha már itt tartunk.. nálatok mennyire jellemző, hogy ha a konyhában előkerül a kaja, akkor nyávogás-őrjöngésben tör ki a macska? Egy jól nevelt macskánál megengedhető ez? Én úgy gondolom nem. Az enyémet kínkeserves és türelmes munkával le is szoktattam erről, hogy én adom a kaját és nem ő kéri vagy ha kéri is, hát normálisan, nem ordibálva és véget nem érően. Szóval sikerült. Aztán persze eltűnt. De legalább tudom, hogy megvalósítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!