Mi lehet a baja a cicámnak?
Néhány hónapos kiscicáról van szó. A múltkor vettem neki egy bolhanyakörvet és a nyakörvnél a nyaka kisebesedett és vakarta nagyon, így levettem róla. Aztán mostanában az egész testén, amikor megsimogatom akkor érzem, hogy sebes. Arra gondoltam, hogy megfürdetem.
Nyávogni is olyan furán nyávog, mintha meg lenne fázva vagy be lenne rekedve. Enni eszik de nem olyan kis virgonc, és folyamatosan vakarózik.
Hát én 3 dologra tippelek: rühatka, allergiás reakció a bolhanyakörvre, allergiás reakció a bolhára (!) - igen, ilyen is van, nekem az egyik cicám bolhaallergiás.
Ha az első, az nagyobb gond, mert akkor naponta ecsetelni, fürdetni kell. Az allergián egy injekcióval tudnak segíteni. Használj inkább a bolhák ellen spot-on cseppet, vagy fiatal macskáknál lehet spray-t (bár ez nekünk nem igazán vált be).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!