Van egy 2 éves szobatiszta cicánk (lány volt, de már ivartalanított). Az alomtálcája a fürdőszobában van. Kb.2 napja éjszaka a wc-nk elé pisil, de közben használja az ő alomtálcáját is. Nem értem, hogy miért teszi? Hogyan lehet leszoktatni erről?
Erre én is kiváncsi vagyok..
2 éves perzsacicám az almon kívül a szobába, a padlószőnyegre pisilt. Kizártam.
Most hisztizik..Nem az udvarra tettem, csak a nappaliba, ahol kevés a szőnyeg..:)
Nagyon várom a válaszokat én is..
Köszi előre is!
Mennyire zajos a fürdőtök? Amikor megy a mosógép pl. akkor lehet hogy nem mer odamenni mert a zaj elbizonytalanítja. Ez kialakíthat benne egy olyan társítást hogy az alomtálca nem biztonságos, így el fogja kerülni.
Lehet hogy egyszerűen nem tetszik neki az alomtálca helye, próbáltátok máshová tenni?
Az alom amit használtok is lehet a hibás, megpróbálhatjátok kicserélni valamilyen másik fajtára.
Gondolom azzal nincs gond hogy mindennap kitakarítsátok az alomtálcát legalább egyszer? Az egy dolog hogy a cicára serkentőleg hat ha érzi a saját végtermékének a szagát az alomban de hogyha nagyon erőteljes a szag akkor az megint csak visszafelé sül el mert a macskák azért elég finnyás állatok.
Legvégső esetben esetleg meg lehet vizsgáltatni állatorvossal a cicát, mert lehet hogy megvan benne a szándék hogy elérjen az alomig de lehet valamiféle vizelettartási nehézsége ami miatt hamarabb ürít mint szándékában állna.
Így ezek a tippjeim első nekifutásra.
Alaque ;
Én is nevelem a cicámat vízipisztollyal, pontosan tudja mit szabad és mit nem.
Én is úgy gondolom hogy a nem kívánt viselkedésformáról való leszoktatást nem lehet pozitív megerősítéssel csinálni -mint ahogy sokan vallják-, szóval szó nincs róla hogy ne érteném a negatív visszajelzés fontosságát.
Viszont az állat fejének a kakiba nyomása semmit nem ér, sem kutyánál sem macskánál. Főleg nem azelőtt hogy az orvosi okot kizártuk volna.
Plusz ha figyelmesen olvastad, a kérdező írta hogy éjszaka történik a dolog. Ha reggel felkelnek az emberkék és akkor kezdik el belenyomogatni a cicát, hát annak aztán meg végképp semmi értelme nem lesz.
Az alomhasználat egy nagyon kényes dolog a macskáknál, nem pusztán olyan hogy nem mehet fel az asztalra vagy nem jöhet be a konyhába (amik relatíve egyszerűen megtanítható dolgok). Előbb ki kell szűrni az okok halmazából hogy miért történik, és nem ésszerűtlenül büntetni az állatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!