Mitől habozhat a macska nyála?
Nem hinném, h mérgezés, mert aludt a széken és akkor jött rá. De 5-10 perc után nem volt semmi baja.
Epilepszia, nem tudom :/ De eddig még nem csinálta.
Sokszor a száj habzása csak nyáladzás ami lihegéssel, nagyon szapora légzéssel "párosul", így a nyál felhabzik tőle.
A nyálzásnak és a szájhabzásnak persze nem teljesen ugyanazok az okai, de van egy pár amit fontolóra lehet venni.
Most ide kilistázhatnám őket, de egy 10 éves cicával szerintem repüljetek el az orvoshoz mert az idősebb kori macskaepilepszia kezdeti minirohamaitól a rossz fogig gyakorlatilag kismillió dolog lehet, sokszor pedig egy háttérben meghúzódó betegségre utal (máj- vagy vese pl.) ami gyógyszerezés nélkül a véget jelentheti egy nem fiatal cicának.
A mienké akkor habzott mikor lenyalta a bolhacseppjeit, meg mikor 5x próbáltam beadni neki a féreghajtót de csak egyre "olvadtabb" lett a szájában gondolom a borzalmas keserűségtől annyi nyála lett, mint az állat és habzott is és minden hova csepegett, amikor elszaladt előlem, hogy hagyjam békén.
De hát alvás közben ez gondolom nem játszik.
De most rendesen habzott a pofája, vagy csak kifolyt a nyála alvás közben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!