Alapszintű macskaalom kérdések. Lásd: alant. Tehát?
Eléggé amatőrök a kérdéseim... Szóval egyrészt az érdekel:
- Általában a macskaalmoknak mi az összetétele?
- Ki honnan szerzi be? Gondolom nem mindenki kisállat-kereskedőtől... Kisebb települések java részén ráadásul nem is található kereskedés. Pl. kertboltból lehet?
- Feltételezem, abban is megoszlik a gyakorlat, hogy ki hova dobja hetente a teljes macskaalmot. Tehát? Nyugodtan mehet kinti, utcai kukába?
- Olvasom, hogy sokan a heti teljes cserén felül 1-2 naponta külön kiszedegetik a kakit. Kinek mi a véleménye: ez mennyire fontos a heti teljes cserén felül? Pl. vegyünk olyan esetet, ha gazdit nem zavarja, mert az alom garázsban található - a cicákat nagyon zavarni szokta, avagy egyénfüggő? (Egyén alatt most a cicusokat értem. :) )
- Tudom, hülye kérdés, de pontosan hogyan szoktátok kivitelezni a kaki-"szemezgetést?" :) Zsepivel, és ki a kukába, vagy ki hova dobja a végterméket? :) Lehet, h marhaságot kérdezek, de akad olyan macskatartó, akinek a "heppje" normál -emberi használatú- wc-be dobni? Nincs gond ebből (pl. dugulás, szag)? Pl. aki mozgásproblémával bír, annak ez megoldás?
Húúh, hát először is!
Összetétele, lehet szilikon, betonit azt hiszem.
Én a fressnapfból veszem meg, premiere excellentet. Nagyon kiváló alom. Semmi szag, jól csomósodik, a cicák is szeretik.
Egy újságpapírt széthajtok, kiszedem lapáttal a végterméket, összefogom az újságpapírt, és mehet is az utcai kukába.
Ha nem takarítod az almot naponta legalább 2x, akkor a cica, nem bele, hanem máshova fog pisilni, és kakilni. Mellé, sarkokba, valami alá esetleg. És nem muszáj hetente az egész almot kicserélni, elég után tölteni, bár ez függ attól, hogy milyen almot veszel.
Köszi. :) Időközben a maradék kérdésekre is sikerült választ kapnom innen-onnan, és köszönöm szépen neked is a részletes választ. :)
Annyi kérdésem maradt, hogy kertboltból is beszerezhető a macskaalom? Netán -bocs, lehet, hogy hülye kérdés- élelmiszerboltok egy részében van erre esély? Ha már macskatáp is kapható pl. tescoban...
Nos... igazándiból régóta macskatartók vagyunk, csak hát... érdekeltek a különféle szokások, mivel itthon nem mindenben értünk egyet, illetőleg nem egyformán vagyunk tájékozottak adott kérdésben. Pl. az összetétel kollektíve plusz infó.
Ráadásul több szem többet lát, lehet többféle eljárás is ugyanazon kérdésekben. :) Köszönöm válaszaidat. :)
Például az én macskám a Tescos macskaalomba nem megy..
Nem tudom, mi lehet benne, de messziről kerüli.
Almot nem dobom a Wc-be. Kukába megy.
Jó macskázást! :)
Köszönöm a válaszokat. :)
6-os: igazad van, azonban ki-bejáró cicánk van, csak alkalmi használatra van az alomja, mivel többnyire imád kint lenni (ha épp nem a szekrényben van kedve durmolni :) ), és a dolgát is szereti kint végezni a szabadban. Ráadásul az alkalmi alomja a garázsban van elhelyezve, ezért 3-6 naponta elég cserélni nálunk. Bár most, hogy jönnek a hidegebb napok, éjjelre bent fog aludni, így az almot is gyakrabban használja ilyenkor, tehát a csere is sűrűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!