Mit csináljak, ha a cica nem fogadja el a cumisüveget, és az anyjának nincs teje?
Sajnos ismerős a szitu.A cicának a cumi ízével van baja. Sokszór hozzá kell a cumi végét az anya cicijéhez nyomkodni,hogy át vegye az anya cica szagát. talán ez segít.
Sok sikert a kiscicákhoz és türelmet.
Két kicsi van, a másik kis pufóka, nála is kipróbáltam a cumit, de ő egyből cumizott, kis zabagép a drága. Abból gondolom, hogy párszor nyomogatta anyósom a cica cicijét, és nem mindig jött ki.
Egyébként nem tudom, lehet csak sztrájkol a kiscica, mert semmiből nem eszik.
Ilyet vettem: [link]
Hát nem vagy egyszerű helyzetben.Én találtam két kb.2 hetis cicát, egy kandúrt és egy nősténykét.Testvérek.Az anyjuknak nyoma veszett, nemtudjuk mi lett vele.A nagy nyivákolásra lettem csak figyelmes.Két napon át figyeltem, hogy jön-e az anya, de sajna nem jelentkezett.
Ekkor döntöttem amellett, hogy felnevelem őket.
Első próbálkozásom az etetés terén, úgy történt, hogy vettem egy 20ml.-res fecskendőt.A tű helyére ráhúztam egy szelepgumit, amit úgy 2 cm-esre levágta, hogy ne legyen túl hosszú.
Tele szívattam a fecskendőt azzal a táppal, amit te is vettél,majd úgy adagoltam a cica szájába, hogy a fecskendő oldalát nyomkodtam oldalt, mint egy gumihengert.
(olyan pozícióban,mintha egy vastagabb töltőtollat tartanál a kezedben.)
Így látható, hogy hogyan fogy a táp fokozatosan,sőt a buborékok visszaáramlásával is szemmel követhető az adagolás.Ha gyorsabban nyeli, sűrűbben kell nyomkodni, a fogyasztáshoz képest.
De most térjünk rá a lényegre.
Az igaz, hogy tehéntejet nem ajánlatos adni a cicának, mivel laktózérzékenyek, s ettől hasmenést kapnak.De létezik laktózmentes tej.Igaz, hogy egy kicsit drgább, mint az egyszerű, de a kezdetekben érdemes kipróbálni.S amikor már nagyobbak, úgy 3,-4 hetessek, rá lehet térni a tápra.Addigra ugyanis rájönnek arra, hogy miről is va szó. Amikor ezt kínáltam nekik, el sem lehetett tőlük venni.Úgy vettem észre, hogy a táp íze nem jött be nekik annyira.De felváltva fokozatosan, egyszer tej, egyszer táp, megoldódott a gond.
Aztán amikor már tudtak enni szilárdabb dolgokat, szoktam adni nekik nagyon apróra vagdalt főt baromfihúst apróra tört főttojással, s egy kis tejjel körítve úgy, mintha szósszal lenne leöntve.Öröm volt látni, ahogy cuppogtak vele.
Most már több, mint egy évesek, igazi virgoncok.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!