Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Jártatok már így az állatorvos...

Jártatok már így az állatorvosnál? Vagy a tiétek egyedül végzi az ilyen műtéteket?

Figyelt kérdés

A nőstény macskámat tegnap este ivartalaníttattam, és én voltam az asszisztens a műtét közben!

Először nagyon meglepődtem, amikor közölte, hogy én leszek a segítője (aki szokott asszisztálni, az már nem volt ott), persze nem kellett közvetlenül a cicához nyúlnom, csak a petefészkek levágásánál segítettem, hogy könnyen hozzáférjen. Nagyon érdekes volt, bár egyáltalán nem számítottam ilyen élményre :D Így az egész procedúrát végignéztem, pedig nem is reméltem, hogy egyáltalán bent lehetek közben! Mi a véleményetek erről? Vagy ez bevett szokás máshol is, csak én voltam alulinformált?

2012. okt. 3. 12:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Van ahol nincsenek asszisztensek, hanem a gazdikat kérik fel segíteni. Nem bevett szokás, de előfordul :)
2012. okt. 3. 12:43
 2/16 anonim ***** válasza:
Én ilyenről még nem hallottam,de biztos,hogy nem bírtam volna megcsinálni.Le a kalappal előtted. Asszisztensi pótdíjat nem kértél,vagy olcsóbban műtötte a cicát?
2012. okt. 3. 12:52
 3/16 A kérdező kommentje:

Először én is féltem, nehogy szégyenszemre rosszul legyek közben, de nagyon érdekes volt, és egyáltalán nem undorodtam, sőt! Mindig mondta, hogy mit csinál és hogy én mit csináljak, így ripsz-ropsz vége is lett a műtétnek.

Egyébként igen, olcsóbban csinálta :-D speciel ingyen, de ez nem feltétlenül az asszisztálásnak tudható be :-D

2012. okt. 3. 12:57
 4/16 anonim ***** válasza:

hát bátor vagy,én még otthagyásnál is bőgtem mint egy kisgyerek mikor kutyámat ivartalanították és ott kellett hagynom őt egyedül, te meg még asszisztálsz is...

Hát le a kalappal,én nem bírtam volna:)

2012. okt. 3. 13:10
 5/16 A kérdező kommentje:
Akkor sajnáltam nagyon a cicusomat, amikor elaltatta, és elkezdett kóvályogni, mindentől megriadni, de csak pár perc volt az egész, azután meg rossz volt látni, hogy kikötözi a lábait, és szegénykém magatehetetlenül fekszik a műtőasztalon... de tudtam, hogy a cica érdeke is ez, így erőt vettem magamon. Utána már nem volt gond.
2012. okt. 3. 13:14
 6/16 anonim ***** válasza:
És előtted nyitotta fel? Nekem biztos nem lett volna gyomrom hozzá
2012. okt. 3. 16:53
 7/16 A kérdező kommentje:
Persze, az altatástól,a borotválástól kezdve az utolsó öltésig mindent előttem csinált, mivel én álltam a műtőasztal egyik oldalán, ő a másikon. Szólt előre, hogy ne féljek, ne számítsak nagy "vérengzésre", mert olyan helyen vágnak ilyenkor, ahol nincsenek erek, szóval szinte vér sem volt, csak a kis hajszálerekből szivárgott valamennyi. Szóval még törölgetni sem kellett, ne úgy képzeljétek el, hogy vérfürdő volt.. na, azt biztosan én sem bírtam volna!
2012. okt. 3. 21:34
 8/16 anonim ***** válasza:
Fiú macska ivartalanításnál volt így velünk. Lánynál jött még egy állatorvos.
2012. okt. 4. 12:11
 9/16 anonim ***** válasza:
Hát ez érdekes, még én sem hallottam ilyesmiről. Viszont amikor az egyik nőstény cicámat ivartalanították, nem kellett bevinnem az öltések kiszedésére, mivel én nővérke vagyok, így otthon megoldottam. A másik eset, az egyik kandúr cicám mikor beteg volt,/sárgaság/ infúzióra kellett volna hordanom minden nap, és mivel ugye megmondtam, hogy mi a végzettségem, a doki elkészítette az adagot amit be kellett szúrni, így ezt is otthon csináltam, a férjem segítségével. Csak kontrollra vittem be, az utolsó infúzió után. A cica is jól járt, megúszta a napi autókázást, ami gondolom nem éppen stressz mentes, meg én is, hiszen, megspóroltam egy rakás pénzt. Van ez így...
2012. okt. 4. 17:16
 10/16 anonim ***** válasza:
Olyan már volt, hogy varratszedéshez vagy vizsgálathoz segítettem lefogni, de ilyen nem. Azért ez durva, képtelen lettem volna rá... Amikor egyszer katétert tettek be neki, akkor is inkább kirohantam a rendelőből, mert nem bírtam nézni. Persze ha ébren lett volna, erőt vettem volna magamon, és ott maradtam volna hogy nyugodtabb legyen, de mivel aludt inkább bepánikolva kiszaladtam, olyan szörnyű volt nézni.
2012. okt. 7. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!