Jártatok már így az állatorvosnál? Vagy a tiétek
egyedül végzi az ilyen műtéteket?
Figyelt kérdés
A nőstény macskámat tegnap este ivartalaníttattam, és én voltam az asszisztens a műtét közben!
Először nagyon meglepődtem, amikor közölte, hogy én leszek a segítője (aki szokott asszisztálni, az már nem volt ott), persze nem kellett közvetlenül a cicához nyúlnom, csak a petefészkek levágásánál segítettem, hogy könnyen hozzáférjen. Nagyon érdekes volt, bár egyáltalán nem számítottam ilyen élményre :D Így az egész procedúrát végignéztem, pedig nem is reméltem, hogy egyáltalán bent lehetek közben! Mi a véleményetek erről? Vagy ez bevett szokás máshol is, csak én voltam alulinformált?
Van ahol nincsenek asszisztensek, hanem a gazdikat kérik fel segíteni. Nem bevett szokás, de előfordul :)
2012. okt. 3. 12:43
2/16 anonim válasza:
Én ilyenről még nem hallottam,de biztos,hogy nem bírtam volna megcsinálni.Le a kalappal előtted. Asszisztensi pótdíjat nem kértél,vagy olcsóbban műtötte a cicát?
2012. okt. 3. 12:52
3/16 A kérdező kommentje:
Először én is féltem, nehogy szégyenszemre rosszul legyek közben, de nagyon érdekes volt, és egyáltalán nem undorodtam, sőt! Mindig mondta, hogy mit csinál és hogy én mit csináljak, így ripsz-ropsz vége is lett a műtétnek.
Egyébként igen, olcsóbban csinálta :-D speciel ingyen, de ez nem feltétlenül az asszisztálásnak tudható be :-D
2012. okt. 3. 12:57
4/16 anonim válasza:
hát bátor vagy,én még otthagyásnál is bőgtem mint egy kisgyerek mikor kutyámat ivartalanították és ott kellett hagynom őt egyedül, te meg még asszisztálsz is...
Hát le a kalappal,én nem bírtam volna:)
2012. okt. 3. 13:10
5/16 A kérdező kommentje:
Akkor sajnáltam nagyon a cicusomat, amikor elaltatta, és elkezdett kóvályogni, mindentől megriadni, de csak pár perc volt az egész, azután meg rossz volt látni, hogy kikötözi a lábait, és szegénykém magatehetetlenül fekszik a műtőasztalon... de tudtam, hogy a cica érdeke is ez, így erőt vettem magamon. Utána már nem volt gond.
2012. okt. 3. 13:14
6/16 anonim válasza:
És előtted nyitotta fel? Nekem biztos nem lett volna gyomrom hozzá
2012. okt. 3. 16:53
7/16 A kérdező kommentje:
Persze, az altatástól,a borotválástól kezdve az utolsó öltésig mindent előttem csinált, mivel én álltam a műtőasztal egyik oldalán, ő a másikon. Szólt előre, hogy ne féljek, ne számítsak nagy "vérengzésre", mert olyan helyen vágnak ilyenkor, ahol nincsenek erek, szóval szinte vér sem volt, csak a kis hajszálerekből szivárgott valamennyi. Szóval még törölgetni sem kellett, ne úgy képzeljétek el, hogy vérfürdő volt.. na, azt biztosan én sem bírtam volna!
2012. okt. 3. 21:34
8/16 anonim válasza:
Fiú macska ivartalanításnál volt így velünk. Lánynál jött még egy állatorvos.
2012. okt. 4. 12:11
9/16 anonim válasza:
Hát ez érdekes, még én sem hallottam ilyesmiről. Viszont amikor az egyik nőstény cicámat ivartalanították, nem kellett bevinnem az öltések kiszedésére, mivel én nővérke vagyok, így otthon megoldottam. A másik eset, az egyik kandúr cicám mikor beteg volt,/sárgaság/ infúzióra kellett volna hordanom minden nap, és mivel ugye megmondtam, hogy mi a végzettségem, a doki elkészítette az adagot amit be kellett szúrni, így ezt is otthon csináltam, a férjem segítségével. Csak kontrollra vittem be, az utolsó infúzió után. A cica is jól járt, megúszta a napi autókázást, ami gondolom nem éppen stressz mentes, meg én is, hiszen, megspóroltam egy rakás pénzt. Van ez így...
2012. okt. 4. 17:16
10/16 anonim válasza:
Olyan már volt, hogy varratszedéshez vagy vizsgálathoz segítettem lefogni, de ilyen nem. Azért ez durva, képtelen lettem volna rá... Amikor egyszer katétert tettek be neki, akkor is inkább kirohantam a rendelőből, mert nem bírtam nézni. Persze ha ébren lett volna, erőt vettem volna magamon, és ott maradtam volna hogy nyugodtabb legyen, de mivel aludt inkább bepánikolva kiszaladtam, olyan szörnyű volt nézni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!