Mit tegyek ha ennyire válogatós a macskám?
Nem kell engedni a macskának, azért csinálja ezt, mert nem éhes igazából.
Ha majd tényleg éhes lesz, akkor ne félj, megeszi azt is, amit amúgy nem feltétlenül. Az ember is akkor válogatós, ha megteheti.
Persze én is odafigyelek arra, hogy mit szeretnek az állataim, ha valamit nagyon utál, nyilván nem nyomom le a torkán, de azért nehogy már ilyen extra "elvárásai" legyenek... Főleg, ha még az egészsége is veszélybe kerül emiatt. Te vagy a gazdája, neked kell nevelned is.
Ha prémium tápot vennél neki, akkor abban minden fontos vitamin és tápanyag megtalálható! Vannak olyan cicák, akik nem esznek alutasakos/konzerv kajákat! De azt is megsúgom neked, hogy nem a konzerv kajákból fogja a cica a "sok" tápanyagot magához venni!
Ha ilyen a cica érdemes beruházni, mondjuk egy 10 kg-os Royal Caninra, vagy Acana-ra, vagy Orijenre.
10 kg R.C. 13.000 HUF. Nem nagy összeg, ha leszámolod napokra!
Egyetértek az első hozzászólóval. Akkor válogat az állat amikor megteheti. Egyik cica sem fog éhen halni úgy, hogy van előtte eledel, ezt hidd el nekem.
Benti cica? Mert ha igen, akkor te kontrollálod az evését 100%-ban, tehát nem lehet az hogy valaki "besegít" azzal hogy eteti a macskádat, és ezért finnyás nálad (?).
Én pl. prémium száraztáppal és prémium nedvessel etetek, kiegyensúlyozott módon. Van olyan, hogy a cicám nem nyúl hozzá a száraztáphoz, mert ugye a nedves az mégis jobban ízlik, stb. Hát az az ő gondja, addig nem kap nedveset amíg el nem fogyasztotta a szárazat :) Nem szabad "megsajnálni" ilyenkor , ki kell várni. Amikor éhes, akkor enni fog! Ne dőlj be mondjuk a könyörgő bociszemeknek.
Az én cicusom mikor a tenyésztőtől hozzám került, 2 napig nem volt hajlandó megenni a Royal Canin Kitten tápot (amivel egyébként a tenyésztője is etette!).
Nekem is megfordult a fejemben akkor hogy jaj szegény, megkínálom mással. De ha akkor megtettem volna, lehet hogy a mai napig kínszenvedés lenne az evés, és csak akkor enné meg a száraztápot, amikor már éhezik.
Így meg szereti, csak néha rájön az 5-perc , és akkor próbálja meglágyítani a szívem a hatalmas szemeivel, hogy nem kaphatna-e inkább nedveset :) Aztán amikor látja hogy nem sikerül neki, akkor megy és megeszi a tápját.
Nem mindenki etethet prémium táppal (bármilyen jó is volna az), meggyőződésem hogy a Félix eledelen sem fog éhen halni a cicád, csak legyél egy picit türelmes és ne sajnáld meg azonnal és kínálgasd mással. Várd ki hogy tényleg éhes legyen.
Van olyan cica amelyik vékonyabb alkat és van olyan amelyik ha hasonló mennyiséget eszik is pufibb lesz mindig, embereknél ugyanígy van. Gondolom ha állatorvos látta a cicádat, akkor egészséges, szóval ne aggódj csak legyél következetes :)
U.i.: az én cicám is körbekaparja a tálat, minden egyes alkalommal.
Első vagyok.
Nekem kinti macskám van. Nálunk is az van, hogy napi egyszer kap "macskapörköltet" (ez a "nedves", ahogy előttem nevezték :)), és amúgy még egyszer kis szárazat. Amikor nem éhes igazán, akkor a szárazhoz hozzá sem nyúl. Ilyenkor addig nem kap mást, amíg azt meg nem eszi. Erre amúgy is haragszunk, mert emiatt ide járnak idegen macskák is enni. Tehát van, hogy inkább bevesszük, és akkor aznap már nincs vacsora. Nyilván nem éhes, ha válogat.
Ha viszont mégis éhes, szépen megy, és fog magának valamit. Szerencsére ő vadászós macska. :) (És hányszor megkínál minket is a szétcincált egérdarabokkal... brr... :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!