A kiscicáim most 8 hetesek. Eddig alomba kakiltak most meg nem akarnak belemenni és hasmenésük van. A fogzásra gondolunk, mert ősz van, de nem vagyunk benne biztosak. Mitől lehet ez?
Féregtelenítve voltak?
Fogzást könnyű megállapítani, bele kell nézni a szájukba....
De szerintem jóval később van a fogváltás.
Amúgy ezt tudtad?
Ma Magyarországon a kijáró macskák alig néhány százalékát ivartalanítják csupán, ezért becslések szerint 5000 és 10000 közé tehető a naponta megszületett kiscicák száma, s ezek több mint 90%-ának a legcsekélyebb esélye sincs szerető tulajdonoshoz kerülni. Mentsen meg Ön is sok esélytelen bűbájos kiscicát azzal, hogy nem tenyészti a sajátját!
Forrás:
Nem valószínű a fogváltás. Az még jóval odébb van, majd 5-6 hónapos korban.
Inkább féregtelenítés, vagy valami nem megfelelő étel. Mit esznek?
Esetleg ha tejet adtok neki, akkor attól a laktóz miatt!
Például: van egy fiú és egy lány macskám. Nem ellettem őket, hanem ivartalanítattam és hoztam nemrég 3 kismacskát.
Ennek még az is az előnye, hogy az anyamacska sok esetben el akarja zavarni a gyerekeit, amint elérték az ivarérett kort. Vagy olyan is előfordulhat, hogy az anyamacska menekül el a háztól, mert nem bír egy légtérben maradni a többivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!