A cicám hányt, most rengeteg vizet ivott. Vigyem állatorvoshoz, vagy a hányás néha "normális"?
Több mint 1 éve van nálam ivartalanított kan cicus, mióta itt van ugyanazt a tápot, és száraztápot kapja, eddig nem volt gond. Most a tápot hányta ki, bár lehet azért, mert abból evett, amit reggel kiraktam, és az már meg volt száradva (bár ilyen már régebben is előfordult, reggel-este kap kaját, száraztáp folyton van előtte).
Azóta nem viselkedik furán, csak sokat iszik, ami gondolom normális hányás után. Szerintetek elvigyem állatorvoshoz, vagy nem kell? Még soha nem fordult elő ilyen, és ha nem "muszáj", akkor inkább nem viszem, szegényt nagyon megviseli az utazás, szobacica, lehet több lenne a kár mint a haszon. De azért aggódom.:(
Normális, ha néha hány, ne félj.
Ha megismétlődne gyakrabban, akkor kell csak elvinni.
#1, igen, erről tudok, bár még ez sem fordult elő. Csak ebben most nem volt szőr, direkt megnéztem:)
Köszönöm a válaszokat, akkor megnyugodtam:)
Az állatoknál normális, hogy időnként hánynak... Hónapokig nem, aztán van, hogy egymást követő napokon többször is. Ez normálisnak tekinthető, ha mellette egyébként jókedvű és rendesen eszik/iszik és a széklet is rendben van.
A sok ivásra figyelj oda, ha ez a továbbiakban is fennáll, akkor érdemes lenne konzultálni egy orvossal, ugyanis bár nagyon ritka, de előfordulhat cukorbetegség a cicádnál. Annak az egyik tünete a rengeteg ivás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!