Hogyan szerettessem meg magam a kiscicámmal?
az én cicám 3 hetes kora óta él velünk,most 2 éves,de még most is félős,nem szereti,ha sokáig felvesszük,megvannak a kis szokásai,ezeket nagyon nehezen győzi le.nálunk pl.félt a víztől,ma meg bemászik a csapba,kádba...szóval érdekesek a cicák:)
de idővel biztos jobb lesz,és biztos,hogy szeret:)
Nekem régebben több vad kiscicám is volt. Őket úgy édesgettem magukhoz, hogy játszottam velük. Egy cérna végére kötöztem egy kis papírfecnit és azt húzgáltam. Először csak óvatosan, finom mozdulatokkal. Aztán ahogy belemerült a játékba, egyre közelebb húztam magamhoz, a cica a végén már körülöttem futkározott, majd leültem, és ráhúztam a papírt a combomra, az ölembe... Akkor már csak nagyon lassan ide-oda mozgattam a papírt és közben megszaglásztattam vele a kezem és óvatosan simogattam. Ez szinte mindnél bejött.
Meg a kedvenc száraz kajáját vagy bármilyen kaját amit szeret, próbáld odaadni neki kézből. és igyekezz elkerülni a hirtelen mozdulatokat.
Sok sikert. :)
Egyszerű a megoldás, vegyél kutyát.
Most fognak 0%ra pontozni 500an a macskaimádók, de egyszerűen számomra semmi se szól a macskák mellett, aranyosak, az igaz, de a kutya is az, nagyon is, és annak vannak belső értékei. A macska csak addig szereti a gazdáját amíg ételt kap tőle, miközben a kutya bármikor az életét is áldozná egy szerető gazdiért. A macska fekszik a sarokban és semmit se csinál, eközben a legtöbb kutyafajta remek házőrző. Nekem pl. pulim van, házőrzésben nem jeleskedik, de nagyon szorgosan vigyáz mindenre, amikor pl nyulam volt, sokat játszottak együtt, egyszer pedig a nyúl kiszökött és beesett a patakba, a kutyám pedig aki nagyon fél a víztől, gondolkodás nélkük utánaugrott és a szájában hozta vissza. Ugyanezt megcsinálta egy kispulival is, de ő sajnos már nincs velünk (nem így múlt ki, ami azt illeti nem is tudom mi van vele, de nem részletezem itt). A macska leginkább helyhez szokik, a kutya pedig vakon követi a gazdáját akárhova. A kutyával sokkal jobban lehet játszani mint egy macskával. Őszintén megmondom, szerintem azért szereti mindenki a macskákat mert sokkal kevesebbet kell törődni velük (most jönnek majd a felbőszült válaszolók, hogy méééghogy keveset, mindennap fésülöm a szőrét és simogatom a mancsocskáját... nem ilyen gondoskodásról beszélek). Mindenesetre meg lehet próbálni meggyőzni az ellenkezőjéről, de szerintem nincs semmi az ég világon ami a macskák mellett szólna. Egyébként még a végéhez hozzáfűzöm, hogy egy kutya leginkább kölykeiként tekint az emberekre, ezért ilyen önfeláldozó, és még egy elhanyagolt, kiéheztetett kutyában is bennevan minden amit fent leírtam, arról nem is beszélek - pedig van róla tapasztalatom -, hogy egy országút szélén talált kutya pl. mennyire felfoghatatlanul hálás tud lenni az embereknek. Ezzel szemben a macska inkább mint rabszolgáira tekint az emberekre.... :)
A kutyapárti gazdinak írom. :) Nekünk van cica is és kutya is. A régi maccsunk nagyon miss volt, nem lehetett megsimogatni ha mi akartuk, ha enni kapott nem evett addig amig végig nem simogattuk a hátát és azt nem mondtuk, hogy jóétvágyat!!! szóval kész egyéniség volt. Kertes házban laktunk, de el kellett költözni. Ugye azt hallottuk, hogy a macska házhoz szokik nem emberhez, ezért ráhagytuk a szomszéd nénire, ahol jól érezhette magát, mert naphosszat ott egerészett, majd aludt is, tehát a második otthona volt. Már majdnem egy hónapja itt laktunk ahol most, kimentünk a régi házhoz, hogy a cicának vigyünk enni. Meglátott minket, rohant az ajtóhoz ahol be szoktuk engedni és keservesen sírt. Anyukámmal egymásra néztünk, nem mondtunk semmit, betettük a kocsiba és hoztuk ide. Az utat is jól tűrte, itt se volt neki annyira idegen. Mondták, hogy 1-2 hétig ne engedjük ki, hogy megszokja a helyet, azonban a 3. nap kiszökött. Feltérképezte a környéket, majd éjjel hazajött. Onnantól kezdve nem kellett bezárni sem. Vadászat után mindig hazajött. Ma már nem él, meghalt, valaki megmérgezte. :(
Az új cica egy hófehér süket jószág, szintén nem menne el, nagyon ragaszkodik hozzánk, olyan mint egy kutya. Elvégre pici korától egy kutyával van összezárva. Ha meglát egy idegen macskát, elkergeti, de eszébe nem jutna elkóborolni.
Tehát nem értek egyet vele, hogy a macska nem olyan "jó" mint a kutya. Viszont nem pontozlak le, elolvastam a véleményedet, én meg reagáltam rá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!