Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért "nyamnyagol" a cicám?

Miért "nyamnyagol" a cicám?

Figyelt kérdés
A bojhos, szőrös plédeket, ruhákat nem lehet előtte hagyni, mert rámegy és a mancsaival elkezdi nyomkodni, a szájával pedig valami furát csinál, összenyálazza... és ilyen nyamnyagolós hangot ad ki. Ezt miért csinálja és mi ez egyáltalán?
2009. júl. 27. 11:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez azoknál a cicáknál szokott lenni, akiket túl hamar választottak le az anyjukról, és ha arra emlékeztetőt látnak, megpróbálnak szopni, pont azt csinálja, amit az anyjával kellett volna, nyomkodja meg szopogatja.

A mi cicánk pl. minden fekete anyaggal ezt csinálja, pulcsi, póló, bármi, az anyja fekete volt, ez emlékezteti rá. Sajnos nem tudtuk leszoktatni róla, pedig már 16 éves, öreg :(

2009. júl. 27. 11:57
 2/10 anonim válasza:
100%
Igazából hátha jön tőlem okosabb és megírja, de én úgy vélem anyahiány (persze biztos nem így van, lehet valami vitaminhiány) miatt csinálja. Én úgy oldottam meg, hogy van egy "szopcsija" és azt húzgálja, szopcsizza, dorombol neki. Ez egy fekete pamut pihe-puha pulcsi. :)
2009. júl. 27. 11:58
 3/10 anonim ***** válasza:

Ez teljesen természetes. "Dagaszt". Akkor is fennáll, ha időben választották le, ösztön, és megnyugtatja őket. Nekem két cicám volt, az egyik 10 hetesen lett elszakítva az anyjától, a másik 4, és az első többet csinálta... :)

Számíts rá, hogy ha igazán megszeret, lehet, hogy rajtad fog dagasztani. :)

2009. júl. 27. 12:34
 4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :)
2009. júl. 27. 12:40
 5/10 anonim ***** válasza:

Nekünk is így dagasztgatnak mindent :)) az én cicáim velem is szokták, ha simogatom őket.

Az anyukájára emlékezteti, ez biztos már írták is és nekem sok kiscicám volt gyakran láttam ilyet.

Nem hiszem, hogy ez baj mármint a cicának nincs baja, ez természetes ösztön nála.

Esetleg lehet neki keresni egy puha plüssállatot, amin ezeket a hajlamait kiélheti :)

2009. júl. 27. 12:43
 6/10 anonim ***** válasza:

Az én cicám is már 15 elmúlt és még mindig csinálja. A macskákat nem nagyon lehet megnevelni, nem is érdemes. Szerintem ez nem egy zavaró szokás ráhagyom, amúgy is takarítunk utánuk eleget, ez egy nagyon pici apróság és boldog, elégedettnek érzi magát tőle.

Ezt a cicát 6 hetesen hoztuk el, én úgy tudtam az nem korai...

Fiatalabb cicánk utcáról érkezett, már 2 éve van nálunk, de nem csinálja, szóval a korai leválasztásban lehet vmi....

2009. júl. 27. 12:45
 7/10 anonim ***** válasza:

Ivarérett a cicád és ivartalanított?

Fiú?

Én azt vettem észre a kandúromon, hogy dagasztja a pokrócot (pici kora óta dagaszt egyet, az csak az övé), viszont mostanában már "üzekedik" is vele.

Ezen meglepődtem, mert ilyet még nem láttam előtte.

De legtöbb esetben szerintem az anyukájuk juthat eszükbe.

2009. júl. 27. 13:58
 8/10 anonim ***** válasza:
az én cicám is ezt csinája,mondjuk csak este,lefekvés előtt,"bevacsorázik" rajtam,dorombol,dagaszt,és utána megnyugszik..elmegy aludni..épp mint egy gyerek:)
2009. júl. 27. 16:32
 9/10 A kérdező kommentje:
nem, ő lány cica :)
2009. júl. 27. 18:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Dagasztás és cuclizás - :) Mi ezt így hívjuk, és szerintem tüneményes ilyenkor a cica :)
2009. júl. 27. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!