15 hetes kismama vagyok. Nemrég leellett a cicusom, csak az a baj, hogy a kiscicának csipás lett a szeme. Nem ártok a babának vele, ha megtörölgetem a szemeit ugye?
Kamillával vagy langyos vízzel töröld meg a szemét és utána moss kezet szappannal. Fontos, hogy féregteleníts és bolhásak se legyenek! Kinti vagy benti cicák?
Ha a csipásodás nem múlik el és a cica gyenge vagy koszos az orra, macskanáthás is lehet, ami oltással gyógyítható. Persze nem akarlak megijeszteni.
Ha az nem válna be, javaslom a tőgyinfúziót (nem infúzió, csak ez a neve, sima krém), ettől 2 nap alatt rendbe jön akármilyen szemgyulladás. A nevéből adódóan nem vegyszer. Állatpatikában vagy állatorvostól szerezhető be.
Lehet, hogy jobb lett volna az ivartalanítás, ha ennyire félted magad, sok gond lehet a kismacskákkal, betegségek stb.
A kérdére válaszolva nem lesz semmi bajod nem kell félni,ahogy írták utána kezet mosol és az már jó :)
Én kamilla helyett körömvirágteával mosnám,az is gyulladáscsökkentő,de nem szárít.
én a biztonság kedvéért azért gumikesztyűt húznék a tisztogatáshoz.
14hkm :)
Szia!
Semmi gáz, ne félj!
Vérképből vizsgáltass toxoplazmózist. Átestél e már rajta, vagy még nem. Ha igen, akkor nincs semmi gáz! Ha nem, akkor adjatok féregtelenítőt a cicáknak, és te ne nagyon nyúlj hozzá. A kis cicák szinte 90%-ban férgesek!
Így nagyon könnyen elkaphatod tőle!
a féregtelenítésnek és az oltások beadásának mi köze ahhoz, hogy csipásak a kismacskák??? nekem nem áll össze.
egyébként tényleg majdnem minden kismacsek férges. állatorvosnál lehet kérni féregtelenítő pasztát, az egy két nap alatt kihajtja belőlük. legalábbis az enyémnél ennyi idő volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!