Miért kell ivartalanítani a kandúr macskát?
Azt hallottam hogy ha nem ivartalanítom elszökhet, mert megy csajozni. Csak ez az oka?
Utána már tényleg nem lesz a régi? Ellustul, és nem lesz olyan játékos mint régen?
Hogy ne jelölgessen büdöseket, hogy ne csavarogjon el és ne verekedjen a nőstényért.
Hogy ne szaporodjanak tovább ezek a szerencsétlen háziállatok.
Az enyém nem lustult el, (ugyanolyan lusta, mint volt:) csak nyugodtabb és sokkal játékosabb lett.
A lakásban rendszeresen összefogdossa a berepülő legyeket.
Egeret is hoz néha - lerakja a teraszon, vagy verebet fog.
(az anyjától tanulta)
(az udvart/kertet/teraszt így is védi, de csak a harciasabb macskáktól) De persze ez csak az én macskám, minden macska más személyiségű.
Akkor elkóborol felcsinálja az összes lakótelepi kóbor k*rvát és a telepen nyaranta egy amcskától lesz két alom átlagosan 4 kölyökkel. Tehát ha 4 kóbor k*rva van a telepen (ami naívan kevés) akkor egy év alatt min. 32 kiscilumilu lesz a telepen amit a büdös banyája (alias macskás nő) előszeretettel fog etetni amíg azok is ivarérettek elsznek és vagy a fiú tesók vagy a te macskád ismát arra jár és újra felcsinálja mindegyiket. Optimistán nézve a 32 kölyökből csak a fele legyen lány...nah ezt megint megszorozzuk 8 kölyökkel...az már szép mennyiség.
Én meg sétáltassam ott a kutyámat ahol tudom,a hol ép nem zavarja a macskákat. NA ezért ivartalanítsd!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!