Holnap visszük ivartalaníttatni a cicámat. Mire figyeljek utána?
Figyelj, hogy hazafelé ne törjön meg a nyaka ha esetleg kosárban viszed, mert akkor megfulladhat. Rutin műtét nincs, de cica ivartalanításnak elhanyagolhatóan kicsi a kockázata. Sok ilyennél asszisztáltam már, nem nagyon bonyolult :)
Érdemes bent tartani utána egy ideig, az elzárás jó, csak altatásból felébredve kóvályog, úgyhogy ha az ágyra teszed vigyázz, le ne essen :)
El kell tenni biztonságos helyre, amíg alszik, ne piszkálja a kutya. A fejét úgy állítsd be, hogy ki tudjon folyni a nyála, lefelé álljon a szája. A szemét időnként becsukhatod, hogy ne száradjon ki.
Nézegess rá, míg alszik, mert bármikor felébredhet vagy elkezdhet hányni, akkor segíts neki, töröld meg a száját.
Műtét után még 2-3 napig hányhat, ne ijedj meg.
Ha felébredt, nagyon fog kóvályogni, én segítettem az enyémnek menni, hogy ne üsse be magát, ne zuhanjon a földre.
Az enyém sokszor nagyokat visított, ettől se ijedj meg, ez is altató hatása, amíg teljesen nem tér magához, elég rosszul nézhet ki, de minden macskánál más, valaki jobban, valaki kevésbé jól viseli.
Amikor magánál van, már egész jól, akkor ehet, vigyázz, ha hány, sokat igyon, ne száradjon ki.
Az enyém magának kirágta a varratait, hiába húztunk rá ruhát, vagy ragasztottuk le, mindent leszedett, úgyhogy vissza se kellett vinni varratszedése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!