Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Az 1 éves házzimacskám nagyon...

Az 1 éves házzimacskám nagyon emberbarát. Ez normális?

Figyelt kérdés

Hamarosan egy éve találtunk rá a buszmegállóban, pontosabban a nővérem után járkált állandóan, és egyszer azt mondta, hogy vigyük haza. OK! Hazahoztuk, és ahhoz képest jól bírta az 1km gyalogutat az ölünkben.

Itthon aztán levittük a meleg pincébe, mert éppen a nagy hideg előtt sikerült hazahoznunk. Igaz, nemnagyon engedtük ki, csak lassan fokozatosan, nehzogy a meleg után megfázzon. Akkor lehetett kb 1-2 hónapos. Aranyos kismacska:)

Volt egy másik macskánk, aki már 3 éves, és jól bírta az érkezését, ahhoz képest, hogy mindketten fiúk! Igaz, hogy a nagy már túlságosan is eljár, lehet hogy a kicsi miatt, nem tudjuk...

Szóval, hamarosan 1 éves, és alig jár el, az összes macskánk eddig átjárt a szembeszomszéd elhagyott házába ezt-azt csinálni... Ő meg inkább a közelünkben van, és egyáltalán nem megy ki a keritésen kívülre. Ha hívjuk hogy? Cicc, gyere ide! Akkor idejön. Ha azt m,ondjuk Maradj itt! ott marad. Okosabb, mint egy kutya!!! Igaz, hogy egész ittöltött életében állandóan babusgattuk, meg mindennel ellátuk, hogy boldog legyen, de egy kicsit aggódok, hogy nem tudja megvédeni magát.

Már szinte itt lakik nálunk egy fekete macska, úgy hívjuk "a fekete macska". És őszíntén megmondom, utáljuk őt! Már vagy hatszor megverte a mi macskánka, legutóbb a szemébe mart, de szerencsére megúszta... És én mondom neki (hülyének néztek, megértem) hogy védd meg magad, vagy öld meg, nem baj, csak ne hagyd magad.

Lehet, hogy túlságosan is kötődik hozzánk, mint a macskákhoz?

2012. aug. 8. 14:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez normális, én nagyon örülnék neki. Sőt, ha a lehetőségetek engedi, én "kiemelném" ezt a cicust a hagyományos környezetből, és igyekeznék szobamacskát csinálni belőle, mert láthatólag nem bánja. Így kisebb eséllyel érhetné baj (autó, kutya, másik cicus, betegségek).
2012. aug. 8. 14:59
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem lehet hogy nem 1-2 hónaposan találtatok rá is ki van herélve?

Az hogy megveri "a fekete macska" nem azért teszi mert kötődik hozzátok... vadonba is megtámadják egymást... semmi köze a kettőnek egymáshoz

2012. aug. 8. 15:00
 3/9 A kérdező kommentje:

Az ivartalanítást követően úgy tudom nem látszódnak a heregolyók.. Vagy csak rosszul tudom?

Amúgy én már próbálom megfűzni az egész családot., hogy tartsuk már bent, mert ha nincs senki itthon beengedem, de ez titok!!! Szóval még mindig fűzöm őket...:)

2012. aug. 8. 15:06
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem is volt egy ilyesmi cicusom, és pont azzal járt rosszul, hogy nem félt a kutyáktól. Egyszer bejött a szomszéd kutya a kertbe ( mert még nem volt kerítés) és a cicus nem szaladt el előle, az meg széttépte a szemem előtt.
2012. aug. 8. 15:32
 5/9 A kérdező kommentje:
Még szerencse, hogy a miénk az csak messziről szereti a kutyákat... Borzalmas lehetett...:(
2012. aug. 8. 16:41
 6/9 anonim ***** válasza:
attól függ mekkora heréi vannak, mert ha kicsi akkor még ivartalanítás után is úgy tűnhet mintha ott lenne
2012. aug. 8. 19:44
 7/9 anonim válasza:

Én pár hónapja mentettem "ki" az utcáról egy kis fekete macsekot. Raktunk ki plakátokat hátha meglesz a gazdája, de nem törödtek vele így megtartottuk.

Ö is nagyon barátságos és néha néha már szinte mintha jobban érdekelnék az emberek mint a többi macska (4-en vannak még macskáink). Kicsit mafla ö is, nem agresszív kicsit se és csak játékból pofozna oda egy másiknak...

Én mindig csak azt mondom, hogy még tapasztalatlan, fiatal. A tiédnek is csak tapasztalatokat kéne szereznie, hogy tudja nem minden szép és jó és meg kell néha védenie magát.

2012. aug. 8. 19:54
 8/9 A kérdező kommentje:

Hát meglehet... Ahogy kiírtam, mondom neki, hogy ne hagyd magad, azért is verd meg! De szerintem egy macska nem ért az embernyelven, mi sem a macskanyelven (habár minden kérdésemre azt mondja hogy, Nyeom :)

Igaz, hogy mostanság elkezdetem vele birkózni, meglököm a kezemmel, úgy hogy eldőljön (de alig kell meglökni) és ott elkezdünk verekedni, és amikor úgy érzi, hogy vesztésre áll egyszerűen elszalad... Még ha három falevéllel is birkózik, már az is túlerőnek számít nála... Kis butus:)

2012. aug. 8. 22:04
 9/9 anonim válasza:
Maga/Te nagyon barátságos az állatokkal. Díjjazom az iyet. Nekünk 2 kandúrunk van. Testvérek. Az egyik 1, a másik pedig féléves.
2012. aug. 28. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!