Most vajon mit tehetnék a cicámért?
Van egy másfél éves kandúrom és úgy néz ki, új gazdát talált magának. Pár házzal feljebb tanyázik állandóan, úgy kell hazahurcolni.
Múltkor életében először elveszett és 1 hónap után találtam meg ott, azóta mindig odaszökik amint lehetősége van rá.
Mit csináljak? Nem szívesen adnám oda másnak :(
Be meg nem zárhatom. Ráadásul főút van, félek, emiatt fogják elütni.
Ti hogy oldanátok meg?
Én is ugyanezt csinálom, haza hozom, kap a kedvenc kajájából és mikor befejezte vagy elbújik az ágy alá, vagy elkezd nyávogni az ajtónál, hogy kiengedjem.
Borzasztóan megváltozott. Még annyit tán hozzá kell tennem, hogy 2 hónapja költöztünk ide, lehet nem tudja megszokni.
Mindenesetre köszönöm a tippet, így fogom folytatni ahogy ajánlottad.
Sajnálom!
De elkell vele hihetetned,hogy OTTHON van nállad biztosnságba nem ott.Tudatni kell vele,hogy nállad a háznál nagyobb biztonságban van az az ő otthona.Egyébként nem lehet,hogy megtalállta a "szerelmét" vagyis,hogy annál a háznál van egy nőstény cica esetleg bent a házban és ezért jár oda?
Nem lennék a helyedben,mert biztosan szereted az a cicát:(( Ha nekem kéne döntenem,akkor az lenne az elsődleges szempont,ami a cicának jó. Azt mondják,hogy a macska nem az emberhez,hanem a helyhez szokik. A régi otthonát "felszámoltátok" és ez az új számára nem biztonságos.Lehet,hogy az otthonát a másik háznál találta meg. Ne hozd haza,próbáld "megbeszélni vele",ha akar maradhat.Meglátod h visszamegy hozzád vagy nem.Pár napot ki kell bírnod.Amennyiben marad az új helyén a cicus,hagyd az új gazdánál már ha kell nekik. A macskák különleges állatok, próbálj neki segíteni,de ne úgy h állandóan hazacibálod.Biztosan szeret téged is,de a másik otthon a biztosabb. Neked még lehet másik cicád,aki csak nálad érzi majd jól magát.
Na, ezt könnyű volt leírni, de fogalmam sincs, h mit tennék a helyedben:((
Szia! Sajnos ebben a helyzetben vagyok én is!
Van egy cicám , eltűnt 3 hétre akkor mikor elveszett még nem tudtam hogy vemhes , és mire haza jött nagy volt a hasa , mielőtt megellet volna , elment és nem jött . Azt hittem soha nem jön haza , de megtaláltam , 4 házzal arrébb tanyázik 3 gyönyörű picivel egy öreg bácsinál . Nem volt szívem haza hozni őt mert nem akart itthon lenni , megkérdeztem a Bácsit hogy ugye nem fogja bántani a kicsiket,mert akkor haza hozom őket ha neki nem kellenek . Azt mondta ne vigyem el , mert neki nincsen senkije és nagyon boldog hogy most vannak cicái , de bármikor meglátogathatom őt. És közösen ivartalanítani fogjuk .
Ma este átmegyek és megkérdezem, hogy ki eteti.
Ha esetleg ugyanolyan helyzetben leszek mint az utolsó, lehet, hogy ott hagyom.
Nagyon szeretem és régen ő is nagyon ragaszkodott hozzám :(
Nem akarom, hogy baja essen, inkább elengedem, ha itt nem szokik meg.
Köszönöm mindenkinek!!
Csak annyit tehetsz, hogy bezárod egy időre (min. 1 hét) a lakásba/házba. Tűröd a nyávogást, és persze szólsz a szomszédnak, hogy ne etessék, ha megjelenik.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!