A sziámik mind ilyen rosszak? :D Fognak változni idősebb korukra?
Én egy 11 éves sziámi macskuszt ismertem, na ő naogyon nyugodt volt. Úgyhogy fel a fejjel, már csak 10 év és megnyugszik. :)
Viccen kívül: Az én házicicám olyan 1 éves kora körül kezdett lenyugodni. Persze még mindig játékos és rossz, de azért már sokkal higgadtabb. :)
Szia! Nekem van egy, 5 éves kb. Az évek során sokat higgadt, de valóban nagyon intenzív, kiváncsi személyiség. Nagyon sokat számít, milyen közeli kapcsolatot tudtok kialakítani - az én cicám elsősorban szeretettel nevelhető.
Fél évesen még nagyon fiatal, az enyém ilyen idős korában még a wc-n is zaklatott, nem akart nélkülem lenni. Rengeteg szeretetet igényelnek és törődést: ha nem kapják meg, akkor lesznek olyan elviselhetetlenek, amiről egyesek beszélnek.
Az én cicámnak tényleg nagy a hangja, de csak akkor nyávog, amikor közlendője van. Pl., éhes vagyok, koszos az alom, ki akarok menni (ölben kijárunk a kertbe), gyere lefeküdni (a karomban alszik minden éjjel) és meg is mutatja mit akar.
Sok örömet kívánok hozzá és türelmet a neveléséhez. Kellő ügyességgel a cicus a kutyákkal vetekszik, rendkívül hűséges és odaadó társsá válik. Nagyon okos, intelligens. Minket pl. mindig az ajtóban vár, este elköszön a férjemtől puszival alvás előtt stb.
A mostani rosszalkodása még pár hónapig normális, ivartalanítás után nem tűnnek el egyből a hormonok. 1 éves kora körül kezd el majd komolyodni. Remélem tudtam segíteni, azért ne feledd, ahány cica, annyi személyiség. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!