Kiscicát-nagycicát összeszoktatni hogy a legegyszerűbb?
Én ezt 3 x éltem át.
Minden alkalommal kézben kivittem a kiscicát a nagyhoz.
A nagy fújt, a kicsi inkább kiváncsi volt.
Másnap, harmadnap megismételtem.
Aztán letettem a kicsit, ugrásra kész, ha baj lenne.
Az első cicánál a nagy odament a kicsihez, lenyomta a földre, majd megmosdatta.
A másodiknál a kicsi odament a nagy macska táljához, és elkezdett enni belőle. A nagy döbbenten nézte, a kicsi néha hátranézett, hogy na mi van, mit nézel?
A nagy annyira ledöbbent, hogy eszébe sem jutott bántani a kicsit. Később megkergette, a kicsi elszaladt, majd mikor a nagy megfodult, a kicsi visszatámadott. Ettől a nagy lepődött meg. Azóta szent a béke.
Harmadszor a nagy cica fújt, de aztán egyre kiváncsibb lett, megszagolgatta a kicsit, azóta már együtt is aludtak.
Úgy tapasztalom, hogy többnyire a "régi" cicát idegesíti az új jövevény, a kicsik inkább kiváncsiak, és nem félnek.
Esténként vidd oda a (már bolha mentes) kicsit a nagyhoz, tedd mellé, mutasd meg neki, de vigyázz rájuk.
Hétvégén, ha otthon vagy, és tudsz felügyelni, engedd össze őket.
Köszönöm,ezt jó hallani,hogy működhet!Megmutattam a nagynak a kicsit,és nálunk pont a kicsi fújt,meg morgott és a nagy volt kíváncsi.Még mindig elzárva azért a kicsi.
a kérdező voltam
Mikor születtek kiscicáink, maguktól szoktalók össze. 3 nagycicánk van, egy ivt. nőstény, egy nőstény és egy kandúr. Az ivt. játszott velük, úgy mint egy nagymacskával, rá is kellett szolni, hogy finomabban. Olyankor felegyenesedik és rá se néz a picire. Úgy szokott lenni, hogy megkergeti a picit, majd jól megnyalogatja. A kandúr mindentől/mindenkitől fél, semmi macskát nem enged a közelébe. Remélem ivt. után javul majd a helyzet.
Szerintem a nagy nem fogja bántani a picit, főleg, hogy herélt. Lehet, hogy kicsit megpofozza, ha pl. elkapja a farkát, de ez természetes. Lehet, hogy a pici kicsit félni fog, de hetek, anpok múlva együtt alszanak majd! :)
Nálunk sajnos évek óta fennáll az ellenségeskedés, fujas és morgás minden nap. Sajnos nem törvényszerű, hogy 1 hét múlva mar együtt alszanak. :( Külön kell velük foglalkoznom. Irigylem azokat, akiknek a macskája azonnal elfogadja az új jövevényt.
Hárommacskás gazdi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!