Hol lehet ingyen Maine coon, Exotic vagy Skót lógófülű kiscicát szerezni? (vagy kisebb összegért)
kedves kérdező! félreértetted a dolgot. tápra és orvosra nem csak neked kell költened, hanem a tenyésztőnek is, akitől vásárolod (bocsánat, ingyenmegkapod) cicát. egy lelkiismeretes tenyésztő oltásokkal, féregtelenítve adja a kölyökcicát, az anya pedig jó minőségű tápot és maximális ellátást kap úgy általában, hát még a vemhesség idején. ez jónéhány tízezer forintjában van a tenyésztőnek. azzal, h ezek után ingyen, bárminemű ellenszolgáltatás nélkül szeretnéd megkapni a kiscicáját, igen nagy szívességet kérsz egyúttal bebizonyítod, h fogalmad sincs az állattartásról. minden cicát ugyanúgy lehet szeretni. ha nincs rá pénzed, h kifizesd az amúgy tényleg borsos árat egy különleges fajtáért, miért nem éred be egyszerűen egy édes, szeretnivaló házimacskával. a repülőgép sem vesz fel, ha nem veszed meg a jegyet. ott is ingyen akarsz felszállni vagy fel sem merül benned, hanem inkább elmész autóval, netán távolsági busszal. na, ez pont olyan, csak valamiért az emberek egy része tévesen azt gondolja, h ez azért tök más. nem más. semmi sincs ingyen. az a tenyésztő is fizet az állatorvosnál az oltásokért és fizet a méregdrága tápért is. ezek után felér egy sértéssel, h semmi kivetnivalót nem találsz abban, h ingyen szeretnéd elvinni tőle.
ha nem tenyésztőtől, hanem szaporítótól vennél... nos, a többiek már leírták előttem, h mi vele/velük a probléma
Ui: nem vagyok tenyésztő, még mielőtt azzal jönnél, h haza beszélek
Utolsó hozzászóló szépen leírta a lényeget!
1 naposan a kicsiknél már 10 ezernél tartottam kiadásilag,mi lenne ha mindent számolnék ami plusz és a vemhességi időben kidekáznám a plusz fogyasztást..
Ha esetleg szeretnél bővebb infót a kiadás részéről írj és elmondok mindent,aztán írj ki ilyen kérdést.
Az a baj hogy nem érted!
Sem kis összegért sem ingyen nem lehet kapni fajtatiszta macskát törzskönyvvel, 2 oltással, féreghajtva.
Böngészd az oldalakat, expressz apród, hátha valaki már nem tudja tovább fenntartani a cicáját.
Ha akarsz egy cicust, gondolom bent tartod, az minimum 100000 HUF a felszerelés neki. A ilyen cicák ára pedig ott kezdődik 70-80000 HUF-nál!
Évekkel ezelőtt vettünk a vateráról, szaporító nyakán maradt fél éves sziámit, 5000 Ft-ért. Örültünk, hogy milyen jó vételt csináltunk. Hát kérlek, szegényke kb. két hétig élt velünk, el kellett altattatni, mert fertőző hashártyagyulladása volt. Utólag kiderült, hogy a szaporító állományát is alaposan megtizedelte a kór, de azért volt képe figyelmeztetés nélkül eladni nekünk a cicát. Két hét alatt is nagyon megszerettük :(
Ha olcsón árulnak fajtatiszta állatot, ott gubanc van! Én soha többé nem támogattam szaporítót, inkább gyűjtögettem és olyan személytől vettem, aki a fajta fennmaradásáért, jobbá tételéért küzd, vagy mentettem (a kutyáink -két mudi- és a nyuszink -klein rex- törzskönyvesek, a cicák kóborok voltak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!