Mit csinálnak a tenyésztők a szabványnak nem megfelelő kiscicákkal? Eladják olcsóbban, esetleg megölik őket?
Olcsóbban, hobby célra, törzskönyvvel ugyanúgy eladja!
De nem értem, mert azért egy tenyésztőnél, egy sikeres vérvonalban mindig "szabvány" macskák vannak!
nincs olyan,hogy nem szabvány...
Van a hobby kölyök és van a tenyész illetve a show.Minden minőségnek megvan a maga ára,de soha nem néznék úgy egy gyengébb kölykömre,hogy selejt és főleg nem fordul meg a fejembe megölni.
Természetesen van olyan, hogy "kedvenc" meg "tenyész" minőség. Akármilyen jó tenyésztő valaki, vannak almok, egyedek, amelyek közelebb állnak a standardhoz, és vannak, melyek ugyan tündéri aranyosak, de bizonyos hibák miatt kiállításokon úgysem érhetnek el eredményeket és a tenyésztésben sem alkalmazhatók. Ez normális dolog, nincs ezzel semmi baj. Ugye senki sem gondolja, hogy egy kiváló tenyésztőnél csak világbajnok cicák születnek?
Egy komoly tenyésztő nemcsak, hogy olcsóbban adja a kedvenc minőséget, (€600, €1200 helyett), de tovább figyeli a cica jövőjét, tudja hogy él, mi van vele, tanácsokkal látja el az új gazdit, egyfajta utánkövetést végez. Csak olyan szerződéssel ad cicát, melyben benne foglaltatik, hogy rossz bánásmód esetén a tenyésztőnek jogában áll visszavenni az állatot.
Tenyésztő nem öl meg kiscicát.
Hatos:
Remélem, hogy valóban az az általános, amit te írsz.
Én azért kaptam egy privát üzenetet, amelynek írója azt mondja, hogy a nem megfelelő cicák "elintézése" az állatorvos dolga, nem a tenyésztő foglalkozik ezzel. Abban bízom, hogy ez nem túl gyakori eljárásmód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!