Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Menhelyről kölyök / felnőtt...

Menhelyről kölyök / felnőtt macska?

Figyelt kérdés
Mire kell számítani?
2012. júl. 26. 22:52
 1/5 anonim ***** válasza:
arra, hogy mivel összevissza fertőzgetik egymást, ezért minimum macskanáthája vagy fülgyulladása van. De az elmúlik. A menhelyi macskák ivartalanítva vannak. Sok menhelyi macska valószínűleg FIV/FeLV/FIP fertőzött. Ezek súlyos betegségek, de krónikus betegségek, vagyis a macska sokáig vírushordozó (tesztekkel kiderül) és olyan 10 éves kora körül lesznek tünetei. De az is lehet, hogy végig csak hordozó marad.(bár ez ritka) Illetve lehetnek még olyan betegségeik, amik a rossz életkörülményeik eredménye. Pl valahol jégoldót ivott, és súlyosan károsodott a veséje. Ez esetben krónikus vesebetegnek tekintendő. Egyébként a menhelyi cicák nagyon nagyon szeretetreméltók
2012. júl. 26. 23:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Mi már hoztunk ki sintértelepről olyan idős cicát, akinek nem volt semmilyen fertőző betegsége. Menhelyen kicsit rosszabbak az esélyek, mert ott érintkezhetnek egymással, megfertőzhetik egymást, de azért ne számíts a legrosszabbra.

Kezdeti viselkedési problémák is előfordulhatnak, mivel a menhelyre került cicák sokszor nagyon csúnya dolgokon estek már át, pl. emberek bántották őket. De ezek hamar elmúlnak, és nagyon hálás, ragaszkodó cicák lesznek belőlük.

Mindenképpen jól teszed, ha menhelyről fogadsz be cicát.

2012. júl. 27. 09:39
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

1. válaszoló, én akárhány cicát hoztam, vittem és hoztam, vittem ismerősöknek, stb. EGYIK SEM volt még sem fertőzött, sem beteg. 100 cicábol 15nek van valami fertőzése, én még nem mentettem egy ilyet sem.

Sokkal gyakoribb az emberi bántalmazás...(felakasztás és két egész napig fent lógás és túlélés, fogak kiütése, bicskával levágott farok, stb)

Nekem 1 cicám van a 8ból, aki vásárolt cica, a többi mentett, sokkal jobban ragaszkodnak hozzám, sokkal jobban szeretnek, pedig pár éve vannak nálam, a vett cica meg 15 éve, aki mellesleg sz@rt rám világ életébe, pedig őt is ugyanúgy imádom. :)

A mentett cicusok sokkal hálásabbak, jobban igénylik a szeretetet. :)

2012. júl. 28. 11:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Mi is sok cicát szedtünk már fel utcáról, természetesen mindet leteszteltük a többiekkel való összeeresztés előtt (addig karanténban voltak), de egyetlen fertőzött sem volt köztük.

Viszont ismerünk Budapesten olyan macskakolóniát, ahol dúl a leukózis és a macska-AIDS. :(

2012. júl. 28. 11:51
 5/5 anonim ***** válasza:
a karanténon van a hangsúly, azt minden menhely betartja...
2012. júl. 28. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!