Mit csináljunk egy 3-4 hetes kiscicával?
Figyelt kérdés
Úgy találtuk, az anyja vitte a farakás közé, szegényke beszorult, a nyávogását hallottuk meg, úgy mentettük ki. A szomszéd szerint kb 3 hete szülhette az anyja, megvan a nőstény macska, mikor odavittük neki, elkezdte nyalogatni, de otthagyta, és azóta felé sem néz. A kiscica éhes, még ki sem nyitotta a szemét és járni sem tud rendesen. Nagyon féltjük, nem tudjuk, mit tehetnénk vele?2012. júl. 22. 14:42
1/19 anonim válasza:
Próbáljátok meg tápszerrel etetni - szerintem állatorvos tud tanácsot adni, hogy milyennel. Nagyon fontos, hogy minden etetés után kamillateás vattával törölgessétek meg a végbélnyílás környékét, és a hasát is, mert ezzel ingerlitek a székletürítésre. etetni sűrűn kell majd, talán 2-3 óránként, de ezt pontosan meg tudja mondani egy szakember.
2/19 anonim válasza:
Vegyetek neki macskatápszert, vagy kecsketejet és (azt hiszem 3 óránként?) etessétek egy fecskendővel.
Tegyétek egy meleg helyre (szobába, egy dobozba, amit kibéleltek rongyokkal), de mindenekelőtt, vigyétek állatorvoshoz, hogy ha baj van, még időben megtudjátok oldani! Holnap már vihetitek is.
3/19 A kérdező kommentje:
Nem lehet valahogy az anyját hozzácsalogatni? Nagyon kicsi még, még ki sem nyílt a szeme. :(
2012. júl. 22. 14:48
4/19 anonim válasza:
lehet kapni speciálisan a kiscicák számára készített tejet,próbáljátok meg cumiztatni vele...tehéntejet semmiképpen ne adjatok neki...de ahelyett,hogy itt kérdeznétek, hívjatok fel egy állatorvost,ő szakszerű segítséget tud adni,hogy mi ilyenkor a teendő...
5/19 A kérdező kommentje:
A legnagyobb gondom most az, hogy vasárnap honnan a francból lehet macskatejet szerezni? Falun lakunk, a közelünkban csak 2 kisváros van...
2012. júl. 22. 14:51
6/19 anonim válasza:
Hol az anyja? Nem lehetne mondjuk egy helyre zárni őket egy időre? Egy szobába? Csak elkezdene vele foglalkozni...bár nem biztos, de egy próbát megér.
7/19 anonim válasza:
Babáknak való tápszer is jó én úgy tudom, ha azt könnyebben találsz...
8/19 anonim válasza:
Azt mondtad, falun laktok, nincs a közelben valaki, aki adna KECSKEtejet? Az is jó a cicának, sőt.
Tehéntejet viszont nehogy adj!
9/19 A kérdező kommentje:
2012-t írunk, már tyúk vagy disznó sincs a faluban, nemhogy kecske...
Tápszert sem tudok közelebbről, nincs gyerek ismerősünk.
2012. júl. 22. 15:10
10/19 anonim válasza:
Egy bolt nincs a faluban?Onnan is lehet tápszert szerezni.Amúgy fogalmam nincs,mit adj neki.Tedd oda az anyja emlőihez,hogy szopjon és ne engedd,hogy a anyacica elmenjen..az én cicám épp a kéthetes cicáit szoptatja én szívesen idehoznám.amúgy testvérei nincsenek??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!