Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macskámat nyírjam ki, vagy...

A macskámat nyírjam ki, vagy a szomszédomat?

Figyelt kérdés
A szomszédom galambokat tart és a cicám állítólag lopkodja a fiókákat. (nem láttam nyomát) Kértem, hogy ne bántsa, én kifizetem minden egyes eltűnt galambját. Első héten egy, utána kettő. Vérszemet kapott az öreg, most már 4-5 galamb miatt csönget át hetente. Ez a cica már többe került, mint egy sarokház. Békés ember vagyok, de valahogy véget kell ennek vetni. Van ötletetek?
2009. júl. 14. 00:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
33%

Az előttem válaszolók ostobaságokat írnak.Nem láttak még galambdúcot,de pulykát vagy libát sem.

A szomszédodnak nem tilthatod meg a galamtartást.A kisgalambok most kezdenek repülni.Nem olyan gyorsak még,mint a felnőtt galambok.Nem lehet őket bezárni a fészkükbe,és a macskák könnyen elkapják őket.Általában ott tépik szét,és eszik meg,ahol megfogták a galambokat.Te legfeljebb azt láthatod,hogy véres a szája,ha azonnal hazamegy,és megnézed a macskád.Amelyik macska rászokik a galambra,madárra,csirkére,azt nem lehet róla leszoktatni,állandóan vadászik rájuk. Megfojtani a baromfit a görény vagy a nyest szokta,nem eszi meg, a macsaka pedig meg is eszi,Ha tartana is a szomszédod pulykát,vagy libát,azok nem őrzik a galambdúcot sehogy.Nem állnak őrt a galamboknál,és a galambok is repülnek,amerre akarnak.

Lehet,hogy valóban a te macskád eszi a galambokat,és igaza van a szomszédodnak.Az még jó ötlet,hogy zárd be a lakásba 4-5 napra,akkor kiderül,hogy a tied a bűnös,vagy egy másik macska.Ha a tied,akkor vagy állandóan benntartod,vagy fizetsz a szomszédodnak a galambokért,vagy elaltattatod a macskád.Más megoldás nincs.

Amit írtam,azt tapasztalatból írtam,a macskák az én szomszédomban is okoztak már kárt.Nálam azért nem,mert nem tartok baromfit,de a veteményt tavasszal nem egyszer kiásták.Nem olyan nagyon ártatlanok,amint hinnéd.

2009. júl. 14. 06:21
 12/18 anonim ***** válasza:

Az én cicám is nagy madarász volt /meg egér vadász is/,mondjuk nem a szomszédét nyírta,hanem az édes kis rigókat meg verebeket a kertünkből. Nálunk az lett a megoldás,hogy vettem rá csengős nyakörvet és ugye a kis állatok is messziről hallják a csengést és időben eliszkolnak. Azóta csak talán évente egyszer hoz haza"zsákmányt",szóval nekünk bejött.

Mondjuk azt sem értem,hogy ha a te macskád fogja meg,akkor hogy hogy nem viszi haza? A miénk,meg sok más ismerősöm cicája mind mind haza viszi a zsákmányt és megmutatja,hogy ő milyen ügyes volt és utána eszi meg. Legalábbis a miénk mindig így csinálta,de lehet,hogy különbözőek a macskák...mindenesetre az elzárással kideríthetnéd a dolgot,mert igen gyanús a szomszéd...

2009. júl. 14. 10:04
 13/18 A kérdező kommentje:

06.21-es! Megfontolandó dolgokat írtál, nem én pontoztalak le!

Macsek ma reggel óta bezárva, de nagyon nem tetszik neki.

2009. júl. 14. 11:48
 14/18 anonim ***** válasza:

Lehet,hogy valóban a te macskád eszi a galambokat,és igaza van a szomszédodnak.Az még jó ötlet,hogy zárd be a lakásba 4-5 napra,akkor kiderül,hogy a tied a bűnös,vagy egy másik macska.Ha a tied,akkor vagy állandóan benntartod,vagy fizetsz a szomszédodnak a galambokért,vagy elaltattatod a macskád.Más megoldás nincs.

Azért látszik hogy aki nem tart macskát annak nem jut eszébe, hogy talán oda is lehetne ajándékozni vkinek...

2009. júl. 14. 12:20
 15/18 anonim ***** válasza:
Szerintem semmiképp sem válj meg a macsekodtól. Szegényke. Az a csengős nyakörv nagyon jó ötlet, meg az is hoy pár napig bent marad a lakásban. Beszéld meg a szomszéddal, hogy kerítse el a galamokat. AMúgy szerintem ha a te cicád ölte volna meg őket, szerintem is hazahozta volna. Az én cicám is hazahozza a verebeket, egereket még akkor is ha az még él. De a cicádat ne altasd el!
2009. júl. 14. 12:45
 16/18 A kérdező kommentje:

Dehogy altatom el!

A párnámon alszik a fejemnél, imádom.

A szomszédom egy "aranytojást tojó tyúkocskának" néz engem, előbb verem őt el, minthogy a cicámnak ártanék!

2009. júl. 14. 13:44
 17/18 anonim ***** válasza:
Zárd be a cicát a lakásba.De ilyen ne jusson eszedbe,hogy a cicát "kinyírod'!Egy állat nagy felelőség.Lehet az öreg képzelődik.Ha télleg a macska lett volna akkor megtaláljátok a tetemeket.
2009. júl. 15. 15:54
 18/18 anonim ***** válasza:
Mint az első válaszolók egyike,én is csak azt tudom neked mondani,hogy inkább a nyest,vagy menyét a bűnös,és nem a cicád!A szomszéd meg tényleg csak vérszemet kapott,a könnyű pénz szerzés miatt.A cicádat Isten örizz,hogy bántsd,inkább a szomszéddal kellene elbeszélgetni.Hallottam olyat,hogy a nyestet,emberi hajjal távol lehet tartani!Harisnyába egy tincset a galamboduk mellé,talán segítség lehet!Én legalább is,így hallottam!Egy próbát,lehet megérne!
2009. júl. 22. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!