Egy jó és olcsó macskaalmot keresek. Segítség?
Kipróbáltuk már a szilikonost de nem vált be mert 2 cicánál nem valami sokáig bírta. Aztán a Bioluxot na ezt már használjuk pár éve csak most ezzel is gond van mostanában, nagyon poros. Az egyik cicám nagyon szeret kaparászni és mikor bent van látom hogy száll a por. A fedett alomtálba meg be se lehet látni a portól olyankor. A tál takarítása után is mikor beleöntöm majd megfulladok olyan poros. Persze gondolom a cicáimnak sem tesz jót ha belélegzik és mostanában a melegben 1x-2x megfürdettem őket és a bundájuk nagyon poros volt.
Szerettem ezt az almot mert árban és minőségben is jó volt. De most már nem akarom tovább használni.
Köszönöm a válaszokat!
Csak sajnos az elmúlt 2-3 hónapban csak is poros került hozzánk. Már próbáltuk több helyről is beszerezni hátha de mindig ugyan az.
Nagyon szerettem én is nem hibába használom már 3 éve de ezt most már túlzás. :/
Mi próbáltuk a Bioluxot, nem vagyunk elragadtatva tőle. Nem csomósodó, nem szívja magába a pisit. Ha vastagabb rétegben tesszük az alomtálcába, akkor felül szinte semmi nem látszik, de a tálca alján szétfolyik, és persze elkezd büdösödni, az első kaparáskor meg tiszta lucsok az egész. Vékonyabb rétegben szintén szétfolyik, és akkor a macska már rá sem akar menni.
Régebben Katzor nevűt használtunk. Változó volt a minősége, elvileg csomósodó volt, de a gyakorlatban nem mindig. Gyakran túl nagy szemcsékből állt, azok már nehezen szívták magukba a nedvességet.
Nekünk a Sparban kapható Budget alom jött be, 5kg kerül 350Ft körül. Jól csomósodó, bár abban is van poros rész, többnyire a zacskó alján. Máshol, pl. az Auchanban Cirmi néven is árulják, de figyelni kell, az nem 5kg, hanem 5 liter, és csak kb. 4.6kg-ot nyom.
Mi is próbáltuk a Bioluxot, de a legrosszabb. Sok fogy belőle, poros, hamar büdösödik.
Rossmannba van Winston, 5 kg 700Ft. Szagtalan, kicsit poros, tökéletesen csomósodik, így sokáig elég.
Legújabb felfedezettem a Lidl-be kapható Coshida, 10 kg 750Ft. Szagtalan, portalan, gyönyörűen csomósodik, 750Ft-ból több hónapig fedezve van a macskaalom, mert tényleg csak a csomókat kell kivenni belőle. Ugyanolyan jó, mint a Rossmann-os, csak feleannyiba kerül. :)
Köszönöm mindenkinek a választ!
Hát úgy látom most akkor eljött a kísérletezés időszaka. :)
Megpróbálom mindet kipróbálni egy majd csak beválik.
Hát néha tényleg elő fordul a Bioluxnál hogy folyik az alján a pisi. De az én cicáim keveset pisilnek és többször így van ideje száradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!