Mit tegyek, hogy a kiscicák ott szülessenek meg, ahol én szeretném?
Tapasztalatból javaslom, hogy NE vágj kis bejárati ajtót a dobozra, mert a kiscicák pár hét múlva elkezdenek kikolbászolni a lyukon és ti is idegesek lesztek meg anya cica is állandóan aggódni fog, hogy merre vannak.
Inkább a tetőn át ugráljon be az anya cica. Ha nagyon magas a doboz, akkor az egyik oldalán fentről lefelé tudsz vágni egy mélyedést, ahol könnyen ki-be tud ugrálni, de a kicsiknek mégis magas.
És a doboz tetejét ha lehet ne vágd le, hanem hajtsd rájuk legalább az egyik felét, mert nagyon szereti ilyenkor az anya a sötétet, meg jobban fognak aludni, ha már kinyílt a szemük.
A dobozba elég valami régi puha törölközőt, rongyot tenni, ami már nem kell és nem sajnálod kidobni. Szerintem száraz kaját, vizet csak a szülés előtt érdemes odakészíteni neki, hogy rászokjon a helyre, de miután szült utána inkább a doboz mellé tedd az edényeit vagy a szokásos kajáltatós helyére.
Szóval nem kell semmi a dobozba, csak félhomály/sötétség és puha takaró vagy rongyok:)
Még régebben a mi egyik kedves cicánk az ágyunkban akart szülni. Bebújt a paplan alá és veszettül kaparni, rendezkedni kezdett. Természetesen megvolt már az előre elkészített szülődoboz neki, szépen kibélelve, így azonnal áttettem oda. Ő okos cica lévén azonnal megértette az utalást és ott maradt, ott is születtek meg a kicsik pár óra elteltével. Majdnem végig néztem és figyeltem a szülést, minden rendben folyik-e, nem kell-e segíteni, de szerencsére semmi gond nem volt.
Kutyatársasággal nincs tapasztalatom, de nyugodt és _csendes_ helyre kell tenni a dobozt, ahol sem járkálás, sem hangos beszéd, zene, televízió stb. nem zavarja.
A doboz oldala legyen elég magas ahhoz, hogy a kiscicák csak akkor tudjanak kikapaszkodni belőle, amikor már többé-kevésbé jól tudnak járni. De a cicamama kényelmesen be tudjon ugrani a kicsikhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!