Kutyának kapott féregtelenítőt adhatom macskának is?
Figyelt kérdés
Nem tudom milyen fajta. A veszettség elleni oltáshoz adták. A cica kb. 3 hónapos. Kinti macska, az anyja többnyire hozzánk jár szülni, de közbe hetekre elviszi a kicsiket. Ez az egy maradt, amit itt hagyott. Mással nem tudom féregteleníteni. Vagy ezt kapja, vagy pár hét múlva ha még itt lesz veszek neki.2012. júl. 5. 12:18
1/5 anonim válasza:
a kutyáknak való féregtelenitő jó a macskáknak is csak más az adagolás (mulktor vitem kutyát dokihoz és kellet kérnem boltos cicájának) doki azt mondta ha átlag méretű a macska akkor negyedet ha nagyobb testű (mint az ivartalanítottak) akkor felet lehet adni neki
2/5 A kérdező kommentje:
Rendben köszi! Csak mert bolhanyakörv pl. nem lehet macskán, ami kutyának való. Közbe találtam aukciós oldalon is pár szemet. Nem az a baj, hogy sajnálom rá a pénzt, még ha nem is az én macskám, hanem hogy nem járok olyan helyre, ahol kapni. De ha a kutyáé is jó, akkor nem veszek.
2012. júl. 5. 12:27
4/5 A kérdező kommentje:
Akkor teszek félre magamnak. Hátha még kelleni fog. :) De akkor minek van külön a macskának és a kutyának gyártva? Ugyan az a hatóanyaguk?
2012. júl. 5. 12:34
5/5 Platypus válasza:
Elég sokféle hatóanyag van, és nem biztos, hogy mindegyik jó macskának. A praziquantel például jó mindkettőnek. A tablettára rá van írva a hatóanyag és a mennyisége, ez alapján utána lehet nézni, jó-e, és ha igen, mennyit kéne belőle a macskának adni.
Már csak azért is gyártanak külön kutya és macska féreghajtót, mert van 2 kilós macska és 50 kilós kutya is. Ami a két kilós macskának jó, abból 25 db kéne a kutyának, ez kissé problémássá teszi az árat. Fordított esetben meg 25 egyenlő darabra kéne vágni egy tablettát, azt meg elég nehéz kivitelezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!