Lehetséges még, vagy már lekéstünk róla?
Mindig történhet valami, ha kint vannak.
Nézz körül előtte: hány kutya van a szomszédoknál, mekkora, milyen kerítés (meg a lyukak, rések rajta. Ha sok a kutya, akkor veszélyes lehet. De a forgalmas utca is veszélyes!! Döntsd el aztán.
Nálunk felügyelettel vannak a kertben-nem őrzöm őket szó szerint,de arra ügyelek, hogy tudjam, még a kertben vannak. Különben benti cicák, és ha hívom őket, bejönnek (kajával lehet őket becsalni). Ha elmegyünk, akkor bent vannak és éjjelre is. Ilyenkor is a házban hűsölnek (döglenek). Amúgy meg a 7.emeleten laknak az év nagy részében, ezért a lakás jelenti a biztonságot számukra, ha megijednek is beszaladnak.
Házibarkácsban is meg lehet oldani a macskabiztos kerítést, csak akarni kell. Akkor nem megy ki a kertből, mert nem tud és nem fogják megmérgezni, elütni, nem szedi szét a szomszéd/kóbor kutya, nem kóborol el stb.
Szerintem inkább ne szoktasd ki őket, ha megszokták a benti létet, ott benn biztonságban vannak, sokan írják a kutyát hát szerintem a kutya a legminimálisabb veszély a macska ügyesebb sokkal és az ösztön benne van , hogy az idegen kutyától félni kell.( Nem tudom saját van-e) Hiába van kiherélve menni fog sőt keresni nem fogja kifejezetten, de ha találkozik ivarzó nősténnyel még párzik is vele persze kölyök nem lesz ,( ilyen esetben alakul macskáknál álvemhesség egyébként feltéve ha nem találkozik kandúrral minek kicsi az esélye) Verekedés is lehet a lakótelep ahol felnőttem kóbocicájának kikaparták a szemét nem tudom milyen nevű volt , de ivartalanított az tuti ,mert se kölyök se heréje nem volt ( gondolom kiherélt kandúr mert a nőstényekre nem jellemző a verekedés) Mindenki macskája nem lesz néha ide is jön idegen cica messziről meglát és elszalad pedig engem nem zavar, hogy a kertbe van, Ez a messzebb messzebb sem igaz így teljesen tanultam róla szóval ez etológiai kutatások szerint így a macskáknak nagy territóriumuk van ( sajnos ebbe bele tartozhat a szomszéd is) ezek át is fedhetik egymást és a hímek territóriuma több nőstényét is átfedi tehát az jóval nagyobb.
Egy szóval én nem szoktatnám, ki ha már hozzászokott a benti léthez így ő nem is fog valószínű kikívánkozni bár én tudnám rászoktatni, hogy csak benti cica legyen , kertes háznál ez nem sikerült
Rajt vagyunk a témán már néha kivisszük a kertbe őket a pároméknál, tetszik nekik! Az egyik félősebb (ez jobb), de azért mászkál, egy-egy alkalommal kis területet fedez fel. A másik bátor (sajnos), 2. alkalommal már bejárta a nem kis kertet, és ment a szomszédba is ha hivtuk inkább futott. Szerintetek mennyi idő után unná meg a kintlétet? 2óra-1 nap? Márint miután magától bejönne a házba?
De olyan aranyosak, miután fél órát kint voltak bent a házban meg egyből kidölnek és olyan kis fáradtak (gondolom sok az élmény, szag, stb...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!