Ha megérkezik a kiskutyánk, akkor az anyamacska elviszi a kölykeit?
Ezt a kérdést írtam ki pár napja, ma megszülettek a kiscicák: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__3140053-egy-..
A cicák a lakásban vannak, de jövő hétvégén megérkezik a kutyusunk is. Nem igazán jön ki az anyamacska a kutyákkal, nem azt mondom hogy fejvesztve menekül, ha meglát egy kutyát, de tart tőlük. Egy jó ideig a kutya is a lakásban lenne. Én itthon vagyok, úgyhogy tudom figyelni őket, de félek, hogy esetleg az anyamacska megtámadja a kutyust, hogy védje a kölykeit. Mit csináljak most?
Ez tényleg elég szerencsétlen időzítés, persze nem rajtad múlt. Van módod két külön szobában tartani őket?
Mindenesetrew ne engedd, hogy elvigye a kicsiket, mert odakinn nem lenne nekik olyan biztonságos. De én nem ereszteném őket össze, mert a kiskutya is mnég csak "tanulja" a macskákat, a cicamama pedig ilyenkor nagyon agresszívan védi a kicsinyeit.
Hát ez tényleg igen nehéz eset. Látod, ilyen az élet, jót cselekedtél a kisicákkal, és ezért az élettől azonnal megkaptad a büntetésedet. De ne vegye el a kedvedet, mindeképpen jól döntöttél a kiscicákkal kapcsolatban.
Nincs lehetőség arra, hogy a kiskutyát csak egy-két hónap múlva hozd el? A gazdiválasztás úgyis csak 8 hónapos kora környékén történik (ha jól emlékszem, de nem mernék mérget venni rá), vagyis még akkor is titeket választ majd gazdáiul, ha 2 hónap múlva hozzátok el. Tudom, ez is pocsék javaslat, de most nem jut jobb eszembe.
*hozzájuk
Egyébként milyen kutya?
Mennyire világos a pince ott, ahová a cicák kerülnek? Arra gondolok, hogy amint a kiscicák szeme kinyílt, fényingerre van szükségük ahhoz, hogy a látás helyesen kialakuljon. (Ha jól tudom, az emberi csecsemőnek is kell a fény ahhoz, hogy a látóidegpályák és a látásközpont az agyban kialakuljanak.) De mivel a cicák sokkal kevesebb fényben is látnak, lehet, hogy a pincében is elég lesz nekik a fény. Nem értek hozzá, inkább csak fölvetem a kérdést, választ nem merek adni.
Persze ezzel kb. 3-4 hét időt nyertél csak. Azután a kicsik már maguktól ki tudnak majd jönni a pincéből. De ez is valami, addigra csak kialakul valami más megoldás.
A nagy kánikula miatt mindenképpen jó ötlet a hűvösebb pince, nics az a veszély, hogy kiszáradnak a kicsik.
Amúgy valóban igen rendes, felelősségteljes ember vagy, le a kalappal előtted, komolyan. Nem biztos, hogy sokat számít az elismerésem, de azért fogadd el. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!