Túlélheti na macskám, ha kiesett a 4. emeletről?
A cicám kiesett a 4. emeletről. Lent megvárt, megfogtam, felhoztam, elkezdett lihegni, zihálni. Valószínű sokkot kapott. Ez tegnap történt. 1 éves nőstény cica. Agyrázkódás jeleit ( ájulás, vakság, bénulás) nem vettem észre rajta. Éjjel hányt, de nem véreset, csak a vacsoráját hányta ki. Inni iszik, de eléggé le van lassulva.
Túléli?
persze túléli ha úgy esett és nem lett semmi baja.. de mivan ha a tied nem úgy esett és mondjuk belső vérzése van?
egy orvoshoz azért nem ártana elvinni megnézetni
Igen, de minden bajjal célszerű orvoshoz menni inkább, mint itt érdeklődni.
A „macskafizika” szerint a sérülések súlyossága egy pontig a magasság növekedésével csökken. A házból kieső macsek könnyebben átvészeli a 4-10 emeletről esést, mint az elsőről vagy másodikról. Az a trükkje ugyanis, hogy esés közben kinyújtózik. Mellső lábait hosszan előre nyújtja, a hátsókat pedig erősen hátrafelé. A lehető legnagyobb felületre törekszik, így tompítva az ütés erejét. Ehhez idő és tér kell, amely kis magasságnál kevés.
Már volt ilyen kérdés csak máshogy megfogalmazva kettővel alább..Mi lenne ha vennéd a fáradságot és felhívnád azt a dokit akit drágálsz?Bár ezt sem értem,hogy mért nem beszéled meg a dokival,hogy részletekbe fizesd a kezelést..Ha te kiesel a 4ről akkor is ide írsz?
Mindenesetre örülök,hogy diagnosztizálod a cicát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!