Szerintetek legyen macskám? (FONTOOS! )
Szeretnék macskát és már találtam is tenyésztőt már beszéltem is vele : ) De még nembiztos a dolog mivel :
-panelban lakok
-mivel a macska se lenne olcsó így a többi dolgot nemtudom hogyan szerezném be
-anyukám allergiás az állatszőrre
-lusta lennék vele játszani egy idő után
És még az hogy Szibériai macskát szertenék : )) És az úgyhallottam hipoallergén és nem lenne rá ÁLLÍTÓLAG allergiás az anyukám.. De nemtudom.. szerintetek érdemes lenne elkérni egy próba hétre a macskát vagy valami? Vagy egyálltalán érdemes lenne macskát tartanom?
Kérlek hülye és sértő válaszokat NE írjatok.
Köszi előre is : )
Ha a macskát amúgy is panelban tartották, akkor az nem gond, ha panel lakásba viszed. De ha olyan helyen élt eredetileg, ahol volt udvar, kert akkor biztosan nem fogja jól érezni magát nálad.
A macska tartás nem olcsó mulatság: be kell oltatni, macskakaját, kaparófát, almot kell neki venni... és fel kell arra készülni hogy a lakásban sokmindent "játékból" tönkre fog tenni.
Ez az allergia kérdés nehéz dolog, ki kell tapasztalni hogy anyukádnak tényleg nem lesz a cicustól semmi baja. Ezért a próbahét mindenképpen jó ötlet.
A macskával is, úgyanúgy mint mindegyik állattal foglalkozni kell. De ha nem játszol vele, ne aggódj ő majd elfoglalja magát és nehány bútorkárpitot majd szétszabdal...
Szerintem inkább ne tartsál cicust.
Kérj a kinézett cicából egy szőrcsomót, és anyud ragtapasszal ragassza magára. Ha órák múlva se lesz baja tőle, minden OK. De nem csak a fajta, hanem sokszor a példány is számít, ha az egyikre érzékeny, a másikra lehet, hogy nem.
Ha úgy érzed, nincs türelmed egy kölyökhöz sokáig, akkor vagy növendéket vegyél, vagy semmijet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!