Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 2 hónapos kiscica meddig...

2 hónapos kiscica meddig lehet elzárva?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 2 napja kaptunk egy kismacskát. Nappal ki van engedve az udvarra, de valaki mindig van kint, hogy néha figyeljen rá, de a ház 5m-es távolságától nem szokott tovább menni. Éjjel be van zárva. Viszont az baj, hogy napközben is pár órára be van zárva? Nem lehetünk mellette a nap 24 órájában, nekem is a számítógépen van sok munkám, feleségem főz, takarít, és persze nem jöhet be a házba a macska, éjjel is a garázsban van (fűtött,hűtött, szinte ház). Most az előbb bezártam a szőlőlugas alá, jó hűs neki ott, kb a helye 1mhosszú és egy kicsivel keskenyebb mint egy méter, magassága kb 25cm. Mikor beleraktam, jól bekajált, de azért elkezdett hisztizni, de általában lenyugszik, és a puha helyén fekve nézelődik, de ha meglát, rögtön ki akar jönni, sajnálom mindig, de egyenlőre nem tudjuk magára hagyni, van két kutya is a kert másik felében, velük még a szoktatás elején járok. Szerintetek nagyon megviseli a kismacskát? Tanácstalan vagyok.
2012. jún. 28. 12:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Nagyon megviseli, hogy egy nem egészen egy négyzetméteres területre bezárod. Ilyenkor igen nagy a mozgásigénye, ismerkedik a világgal, ekkor dől el, milyen cica lesz felnőttnek.

Másfelől ha a kutyáitok megölnék, az még jobban megviselné. :(

2012. jún. 28. 12:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Csinálj neki egy nagyobb elkerített részt az udvaron. Rakj neki játékot, dobozt, kaparófát, VIZET, ennivalót. Építhetsz neki dobozból egy "várat", ahol tud szaladgálni, bújócskázni. A várban rejts el neki száraztápszemeket. A mieink imádták. :)Az 1x1 méteres hely nagyon kicsi neki.
2012. jún. 28. 17:01
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ma reggel egy kicsit alkottam, és megoldásra jutottam. Van egy sufni féleség, persze nem ilyen fából tákolt akármi, rendes épület szerűség, egy motor parkolt benne. Most kivittem onnan, kitakarítottam, raktam be neki almot, inni-enni, egy fatuskót amin szeret ugrálni, meg különböző tárgyakat, hogy tudjon bújni, ugrálni, harcolni, mindent, és hamarabb megnyugodott, hogy ott hagytam, mint a kis ketrecében. Kb 18-20négyzetméteres a területe. Szerintetek milyen időközönként kéne kiengednem az udvarra? Olvastam, hogy kb 1 hétig szoknia kell minket, ő csak pár napja van itt, konkrétan a családból csak engem szokott meg. Tehát szeretném most egy pár napig ott bent hagyni, ha nem vigyázunk rá. A kutyákkal már nincsen gond, leültem a macskával közéjük (2 dobermann), és mutogattam nekik, hogy ő velünk van, ha bántják, kloákán rúgom őket, és amúgy lehet, hogy értették, mert a macska utána magától közéjük ment, ők meg csak nézték. ui: milyen időközönként célszerű etetni őket? valamikor mindent megeszik, valamikor ott hagyja. 2500ft-ért vettem neki 1 kg-os kismacskáknak való májkrém szerű valamit. Tegnap szalámit is kapott.

2012. jún. 29. 10:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha ki tud látni a sufniból, akkor hamarabb megismeri a környezetet.

Szerintem vegyél neki kiscicának való száraz macskakaját, azt majd ő beosztja magának, mindig annyit eszik, amennyi kell neki. Webboltban is tudsz ilyet rendelni, vagy ha van a közeletekben Fressnapf, ott elég jó a választék (igaz, nem éppen olcsó). Fontos, hogy friss víz mindig legyen neki kitéve.

Ami még lényeges, az az, hogy disznóhúst semmiképpen ne adj neki, így kolbászt sem, mert abban általában van disznóhús is. Főzve vagy sütve már kaphat disznóhúst is, de inkább csirkét. Apróra darabolt csirkehúst nyersen is kaphat, ha teljesen friss, de a kiscicának való macskakaja feltétlenül kell, mert abban vannak a számára nagyon fontos vitaminok és egyéb anyagok.

2012. jún. 29. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!