Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miert nem eszik a macskam?

Miert nem eszik a macskam?

Figyelt kérdés
1 eves kandur maaccskam nagyon ssovanny,nagyon finnyas es sokszor a szaraz kaja mellett dont. Mit csinaljak vele? Hogyan hizlaljam meg? :D
2009. júl. 7. 23:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem egyszerű kitapasztalni, hogy mit szeretnek a macskák...és ha még finnyásság is társul hozzá... :)

Mindenesetre nekem kutyám van, és ugyanez van vele is... vedlett is, sovány is, nem is eszik/evett. A száraz tápjára tettem konzervet és úgy alapból egy adaggal többet kért... Neked nem szereti a cicád a konzerveket, pástétomokat? Esetleg sertéshúst, belsőségeket is adhatsz neki megfőzve(!).

Az is lehet, hogy a kánikula miatt nincs étvágya.

Remélem segítettem! Üdv. a Cicust! ;)

2009. júl. 7. 23:52
 2/7 anonim ***** válasza:

Adj neki vizet, félnedves vagy nedves ételt, konzervet, húsféléket előbb bekeverve, hátha jobban tetszik így neki. Ami fontos, az az, nehogy kiszáradjon.

Sajnos a macskák, az enyémek is, hajlandóak egy hétig is koplalni, ha hisztisek.

Amúgy ha sovány, a lágyékánál, előfordulhat férgesség is. Nálunk volt ilyen probléma, állatorvos adott tablettát, rendbe jött mind a kettő macsek.

2009. júl. 8. 00:01
 3/7 anonim válasza:
Az én 10 éves macsekommal is előfordul elég gyakran ez a szitu. (nemrég fogadtam örökbe).Elején még pánikoltam, h biztos beteg, de kitapasztaltam, h ha ő nem beteg és nem éhes,akkor nem fog enni. Ha beteg, azt úgyis látod rajta. A macskák mindíg tudják , mi a jó nekik. Enyém is (Bence) inkább a száraz kaját részesíti előnyben, , pedig nagyon drága és fínom konzerveket kap,és mégis csak a szaftot nyalja le róla (afrikában meg éheznek).Egyébként meglepő, de újjabban megeszi a Húslevesből a répát :) evett már kukoricát :) de tegnap pl. a zöldbabot ette meg, még mielőtt főzelék lett volna :) én rendszeresen hozok neki az utcáról füvet. próbáld ki, kell nekik is a változatos étel. Üdv CS
2009. júl. 8. 05:55
 4/7 anonim válasza:
Ja még annyit, h a meleg miatt is lehet, h nem eszik. Enyémmel ilyenkor játszani sem lehet.
2009. júl. 8. 05:58
 5/7 anonim ***** válasza:
nálunk is a macskénk is ezt csinálta... mien is 1 éves ilyenkor már ivarérett és elképzelhető hogy dúl a szerelem.:D
2009. júl. 8. 09:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem próbáld meg a pástétom féléket azokat szokták szeretni de ne adjál neki sok száraz tápot, mert a gyomorsavat felszívja. Szintén módjával adjál neki nyers húst (sertést TILOS!!), mert az meg gyomorsavat csinál neki. Legyen a közelében sok folyadék és a fű is jó ötlet.

Próbálkozni kell. A cicák tudják, hogy mi a jó nekik és mi nem, majd meglátod.

2009. júl. 8. 11:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha biztosan nem férges, akkor csak a kedvébe kell járni. Pástétom, nyers vagy főtt csirkemell, sonka...Jó minőségű száraztáp mindig legyen mellette. Az sem probléma, ha csak azt eszi (mindenképp jó minőségű legyen, különben vesebetegséget, húgykövességet kaphat), de akkor figyelni kell, hogy igyon mellé eleget.
2009. júl. 8. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!