Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek ha bolha van a...

Mit tegyek ha bolha van a szobacicában?

Figyelt kérdés
Van egy szobacicánk ami csak nagy ritkán megy ki az udvarra egy 10 percre!Most mégis azt vettük észre hogy bolhás és nem csak 1-2 találtunk benne.Bent van a házban,de mi még bolhát nem találtunk és bolha csipés se nem volt senkin!Lehetséges,hogy csak a cicában van?Nagyon félek hogy szét szorta a házba is,szinte már fobiás vagyok!!!!Egész nap takaritok és porszivozok!a cicára tettünk cseppeket amit a börébe kell bele dörgölni.attol elfognak pusztulni a bolhák?Szeretném ha ez a dolog minnél elöbb megoldodna,mert a párom elakarja a cicát vinni a háztol.

2012. jún. 26. 15:58
 1/7 anonim ***** válasza:

van olyan csepp, amitől kidöglenek, de a nagy részük csak megelőzésre jó, ha állatorvos adta, mert bolhás, akkor ok

a párod sz@rjon sünt, már bocs, de ez nem egy olyan dolog, amiért el kellene paterolni:O nálunk a szobakutya bolhás volt, a többi állatnak semmi baja...akár honnan összeszedheti

2012. jún. 26. 16:05
 2/7 anonim ***** válasza:
A párodra inkább nem mondok semmi jelzőt, amiért ennyi miatt ki akarja paterolni a macskát. Bele se merek gondolni, mi lesz, ha valami nagyobb baja lesz ennél... Milyen szert vettetek? Amúgy ha bolhairtót vettetek, annak elvileg működnie kéne. Én a Frontline-t tudom még esetleg ajánlani. Meg is lehet bolhairtó samponnal fürdetni a cicust, de sok macska nem bírja a vizet, ezért lehet, az nem lenne egy könnyű menet. Lehet kapni bolhairtó nyakörveket is, de pl. az én cicám ki nem állhatja, ha nyakörv van a nyakába. Kiskorában mikor bolhairtó nyakörvet tettem rá, véresre kaparta magát miatta.
2012. jún. 26. 16:50
 3/7 anonim ***** válasza:
A bolha olyan helyet keres, ahol vért tud szívni, tehát ne féljetek, ha titeket még nem csípett meg, akkor nincs tele a lakás! És igen, a bolhairtó cseppektől elpusztulnak a bolhák! A macska bőrén keresztül bekerül a véráramba a méreg, a bolha meg azt szívja magába és ettől megdöglik, lehullik róla, te meg összeporszívózod (ha észreveszed egyáltalán, mert nagyon picik). És egy-két hónapig, amíg hat a bolhairtó, addig több bolha már nem fog beleugrálni, ha kimegy a kertbe, akkor sem, nagyon hatásokat ezek a cseppek!
2012. jún. 26. 20:07
 4/7 anonim ***** válasza:
Ja és ne cseppentsetek rá többet az előírtnál, mert az sem jó a cicának! Várni kell pár napot, de az pont elég kell, hogy legyen a bolhák kihalásához. Ha mégis látsz rajta még több nappal a cseppentés után is bolhákat, akkor hintőporozd be a bolhát egy kicsit, attól megfullad. Vagy ha a macskád bírja a fürdetést, akkor bolhairtós fürdetés. De nekem a cseppek mindig beváltak és pár nap után szép lassan kihalt róla az összes bolha.
2012. jún. 26. 20:11
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Vettünk bolhaport is meg cseppeket is remélem hatásos lesz!Be is poroztuk,de most meg azt vettem észre,hogy mintha kis tojás szerü valamik potyognak belöle(nem a bolhapor).Remélem hogy ezek elhalt tojások!!!!
2012. jún. 27. 00:01
 6/7 A kérdező kommentje:
Vagy a csöppektöl minden elpusztul?még a bolhatojás is?
2012. jún. 27. 00:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Minden elpusztul.
2012. jún. 27. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!