Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskát lakásban?

Macskát lakásban?

Figyelt kérdés
Úgy néz ki lesz egy kiscicánk, de bent szeretném tartani, úgy hogy lehetőleg ne is járjon ki, mert sok a kutya a környékünkön. Nem lenne neki rossz, ha csak benti macsek lenne? Teljesen szobatisztaságra lehet szoktatni? Ha egy külön szobában van a wcje, akkor is oda fog menni wczni, ha épp a nappaliban jön rá a szükség? Továbbá szeretnénk nem sokára kisbabát. Annyi rosszat hallani, hogy betegséget terjeszthet a cica a kisgyerekre, igazak ezek?

2012. jún. 22. 20:24
1 2
 11/15 anonim válasza:
szerintem sem probléma kisbaba mellé cica, néhány túlaggódják ezt, meg hogy gilisztás lesz stb, elég ritkán fordul ez elő, de ha nem is megy kis a cica, akkor nincs is hol elkapnia. Nekem is van egy ismerősöm, akinek a cicájára szoktunk vigyázni ha nyaralni mennek, nekik is van kisbabájuk, aki később jött, mint a cica. Eleinte féltékeny volt, de egyébként semmi probléma nem volt belőle
2012. jún. 22. 21:00
 12/15 anonim ***** válasza:
57%
Hatos vagyok. Az első fiam születésekor közel két éves volt Bendi. A másodiknál pedig négy. Soha nem akart rájuk feküdni. Én nem is értem, honnan terjedt el ez a hiedelem.
2012. jún. 22. 21:02
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan bevállalhattok egy kiscicát, lényegesen jobb neki, ha benti macska, mint ha kinti.

A betegségeket az a macska terjeszti át az emberre, amelyiknek nincsenek meg az oltásai, a megfelelő féregtelenítése, stb. Az én lányom is úgy született, hogy cica volt a háznál, mégse volt soha semmi baja, együtt nőttek fel! Ez egy hüle téveszme, így lesz allergiás (túlérzékeny) a sok szerencsétlen gyerek. Még a széltől is óvják őket!...

Na bocsi, az egyik válaszadó akasztott így ki. Ha kisbabát szeretnél FELTÉTLENÜL beszélj a nőgyógyásszal előtte, hogy cicád is van. A toxoplazmózis miatt, elvégeznek egy tesztet rajtad, hogy elkaptad-e már (ezt csak egyszer lehet, és ha a terhességed előtt voltál már, az nem baj) és ha még nem, akkor folyamatosan nézik, hogy nem fertőződsz-e meg (ami a magzat szempontjából veszélyes) és ha igen, antibiotikumot kell szedned.

2012. jún. 22. 22:30
 14/15 anonim ***** válasza:

Nincs semmi probléma a baba-macska párossal :)Rengeteg a tévhit a betegségekkel kapcsolatban.A toxoplazmózison már biztos átestél ha volt valaha macskád,vagy kertészkedtél.

A macska igényes,tiszta állat és nem pelenkára hanem macskaalomba piszkít amit ahogy írtad beraksz egy szobába és ő hiába van a nappaliba akkor is a helyére megy végezni a dolgát.Szerintem nagyon alap ha van macskám akkor oltatom és féregtelenítem illetve seemi baja nincs egy macskának azzal,hogy csak bent van,így nem kap el semmit más kóbor macskáktól,sőt ti a cipőtalpatokon több baktériumot visztek a házba.Én csak támogatni tudom a baba-cicát,nem egy rokonom és ismerősöm szült cica mellett és nem fekszenek rájuk.Itt egy video is : http://www.youtube.com/watch?v=9Nhz3xwCQpU&list=UUfOBMUmiZRF.. a hölgy macskatenyésztő,nem egy macskával és remekül megvannak :)

2012. jún. 23. 08:09
 15/15 anonim válasza:
Ha bennt akarjatok tartani, akkor semmi fele keppen ne engedjetek ki, mert utana sirni fog az ajto elott :D
2012. jún. 23. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!